Her er oppskriften på Cafe Teskje sin herlige sommersalat

Sommersalat: Benjamin Galvan lager dressing til sin spanske salat. FOTO: Steinar Knudsen

Sommersalat: Benjamin Galvan lager dressing til sin spanske salat. FOTO: Steinar Knudsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Benjamin Galvan hos Cafe Teskje selger ti kilo Serranoskinke i uka. Slikt blir det salat av.

DEL

Mitt mattips– Om sommeren selger vi veldig mye salat, smiler Benjamin mens han finner fram ingrediensene til sin spanske salat.

– Dette er min spanske salat. Du finner ikke maken i Spania fordi jeg bruker litt dressing på skinka. Det skjer ikke i Spania, men jeg har femti år i bransjen, og gjør som jeg vil, ler han høyt.

Benjamins spanske salat komponerte han for femten år siden og er den retten han selger mest av om sommeren. I hagen på andre siden av veien kan det i løpet av en sommerdag være et sted mellom 70 og 100 gjester.

– Det er ganske utrolig! i denne hagen serverer gjestene seg selv. De henter maten og kommer tilbake med tallerkenen. Jeg vet ikke om noen lignende steder, smiler kaféverten og hilser med navn på en gjest som kommer innom for å levere sin tomme kaffekopp.

Slik gjør du

– Begynn med å legge opp litt grønn salat, og fyll på Serranoskinke, Manchego-ost og anrett med melon, tomater og paprika. Dressingen lager du av balsamicoeddik, olivenolje, pepper og litt salt.

– Pass på at du har god skinke og god ost. Som sagt er dette en veldig populær rett. Jeg bestiller ti kilo skinke i uka nå på sommeren og det meste er til bruk i salater. I denne retten bruker jeg også litt jordbær. Vi er tross alt i Norge, avslutter han med et bredt smil.

Spansk salat

Grønn salat

Paprika

Tomater

100 gram Serranoskinke

100 gram Manchego-ost

Små kuler med melon

Oliven

Dressing:
Balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper

Server med foccachiabrød


På andre siden av veien for kafeen ligger hagen der gjestene kan sitte under trærne og nyte Benjamin sine salater. FOTO: Steinar Knudsen

På andre siden av veien for kafeen ligger hagen der gjestene kan sitte under trærne og nyte Benjamin sine salater. FOTO: Steinar Knudsen


 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags