FROGN: Det er koordinatoren for Lions Røde Fjær i distriktet Trygve Elmenhorst som forteller om aksjonen som settes i gang i helgen.

– Lørdag planlegger vi å ha stand og musikk på torvet i Frogn fra klokken 12.00. Søndag er hovedfokuset vårt med bøsse- og innsamlingsaksjon. Vi håper at vi har cirka 30 til 40 bøsser ute. Bøsseaksjonen starter klokken 15.00 og holder på et par timer.

Disse aksjonene setter de i gang hvert tredje til fjerde år. Aksjonen er landsomfattende, og i år satser de på å samle inn 50 millioner kroner som skal gå til å bygge et familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter. Dette er et rehabiliteringssenter.

– Helsesportssentret ble bygget av innsamlete penger fra Lions Røde Fjær som vi samlet inn i 1966. Vi samlet inn 8,2 millioner kroner, som tilsvarer 90 millioner kroner i dag. Da var dette en nyhet i verden. Det er et sykehus og et stiftelse. De driver med opptreninger. Denne gang skal de utvide med familieboliger. Det er et stort behov for at de som får hjelp, får med familien sin, sier Elmenhorst.

I skrivende stund, torsdag 10. februar har de igjennom deres vipps-aksjon samlet inn nesten 11 millioner kroner på landsbasis.

– Vi skulle ha aksjonen i 2020, men ble stoppet av pandemien, sier Elmenhorst som ser frem til innsamlingsaksjonen.

Flere med på aksjonen

Både frivillige fra DFI Håndball og speiderne skal bli med som bøssebærere. Russepresident Mia Isabel Bernardo fra Frogn videregående skole fortalte også at flere fra dem blir med:

– Vi er ikke her for å ødelegge for resten. Det viktige for oss, er at folk skal få et annet syn på russen, og at vi samtidig bidrar i samfunnet. Akkurat i år blir det vanskelig å få til noe på Ullerud på grunn av pandemien, men vi planlegger å være med som bøssebærere. Vi har gjort en avtale om å være bøssebærere i Lions Rød Fjær-aksjon, og vi skal delta i Kreftforeningens innsamlingsaksjon i mars. Vi håper også å få til noe på Ullerud etter hvert, fortalte russepresident i en tidligere sak.