Christopher Tannum, Vegard Røsholm, Fredrik Worren, Erik Gjesdal, Jonatan Lund, Magnus Oulie og Elling Sucarrat, alle fra Nesodden, mener alvor med sin nye mobilapplikasjon Clickslip.

– Kort forklart er Clickslip en lokasjonsbasert bildedelingstjeneste i sanntid. Det betyr at bilder du tar på telefonen lastes opp på et kart med utgangspunkt i hvor du befinner deg. Dette gjøres ved å ta i bruk GPS-funksjonen på telefonen din, sier Elling Sucarrat.

Bilder som er tatt på samme sted eller i nærheten av hverandre samles i et større album kalt «loops», forklarer han.

– På den måten får du oversikt og innblikk i omgivelsene dine på en ny og morsom måte. Hvor i byen er det best stemning? Hvilket utested er kulest? Hva selger de på Bondens Marked i helgen? Slike ting kan du finne ut med Clickslip.

Vant AppLab

Ideen til appen fikk gutta på roadtrip i USA i fjor.

– På turen opplevde vi flere ganger at anmeldelsene på Yelp og TripAdvisor ikke levde opp til forventningene da vi faktisk ankom utestedet, området eller restaurantene vi ble anbefalt. Da gikk det opp for oss at det hadde vært praktisk med en app som lot oss se stemningen på stedet vi skulle til, før vi faktisk dro dit, sier nesoddingen.

Etter turen dro gjengen tilbake til studiene i Trondheim for å utvikle appen, og meldte seg på en app-konkurranse kalt AppLab i regi av NTNU. Clickslip ble valgt ut sammen med seks andre utviklere.

– Programmet gikk over seks måneder der vi hadde utvalgte aktører fra næringslivet og professorer som veiledere. Etter at vi vant finalen i mars i år, sa juryen at Clickslip har potensial til å bli «det nye store». Vi kunne ikke fått en bedre tilbakemelding, sier Sucarrat. Ifølge ham kan Clickslip være ute på markedet allerede neste uke.

– Siden seieren i mars har vi lagt ned forferdelig mange timer med arbeid for å få appen operativ. Vi har hatt ukentlige møter hele sommeren. Erik og Vegard tok ikke sommerjobb i år for å jobbe med appen på heltid. Vi andre har brukt fritiden vår på å utvikle appen, sier Sucarrat, som er den eneste av gutta som bor i Bergen, og ikke i Trondheim. Der leier de nemlig hus for å kunne jobbe så tett som mulig.

– Nå er vi klare og vil bevise at juryen i AppLab hadde rett, smiler en forventningsfull Sucarrat til Akershus Amtstidende.