Én av fire vil tilbringe mer tid på sjøen – Redningsselskapet tar grep

Redningsskøyta RS Bergesen er en av flere som kjører rundt i Oslofjorden. Her fra en tidligere redningsaksjon der to menn fra Oslo ble skadet etter en ulykke utenfor Drøbak.

Redningsskøyta RS Bergesen er en av flere som kjører rundt i Oslofjorden. Her fra en tidligere redningsaksjon der to menn fra Oslo ble skadet etter en ulykke utenfor Drøbak. Foto:

Av

Én av fire nordmenn og halvparten av landets 18-22-åringer vil tilbringe mer tid på sjøen i sommer, viser en ny Sentio-undersøkelse.

DEL

I år vil det for første gang være over en million fritidsbåter i Norge, skriver Norboat i en pressemelding. Det betyr at Redningsselskapet får flere oppdrag. De har 52 redningsskøyter utplassert over hele kysten, samt en rekke støttefartøyer.

– Vi tror dette blir tidenes båtsommer. Vi har satt inn ekstra redningsfartøyer, og har vel aldri hatt flere båter ute og i beredskap enn det vi har akkurat nå. Vi har opplevd en 40 prosent økning i oppdragene til RS i mai og juni så langt, sier kommunikasjonsdirektør Hasse Lindmo i Redningsselskapet (RS) til Bergens Tidende.

I undersøkelsen kommer det fram at halvparten av unge mellom 18 og 22 år planlegger å bruke mer tid på sjøen i år enn i fjor. De siste årene har trenden vært det omvendte, at unge har mindre interesse for båt.

– Det er klart vi blir begeistret over tall som dette. Mange unge opplever nok endrede sommerplaner i år på grunn av pandemien. At flere unge planlegger å oppleve den norske skjærgården i år er helt fantastisk, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Tid på sjøen ser ut til å bli svært viktig for innbyggerne i Møre og Romsdal. I Møre og Romsdal svarer nærmere 40 prosent at de planlegger å tilbringe mer tid på sjøen i år enn i fjor. Tallene fra Møre og Romsdal overgår også Sørlandsfylkene, slik som Agder. I Agder svarer rundt 30 prosent av innbyggerne at de planlegger å tilbringe mer tid på sjøen.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags