Og noen av disse duellantene har allerede testet ut deler av løypa, og har garantert lagt en slagplan for årets løp.

– Så vidt jeg vet ligger de forferdelige bakkene ut fra start der ennå, så det blir greit å få testet ut dem i dag, sa lettbeinte Arnfinn Pedersen da han møtte opp til Skaubygdakarusellen forrige uke.

Og der møtte han evigunge Erik Solberg, som blir en tøff nøtt å slå når distansen tredobles til 21 km om snaue to uker.

– Jada, Arnfinn. Bakkene er der ennå, og jeg fikk testet dem ut for et par uker siden. Og det gikk i grunnen greit, selv om det mangler noen høydemeter i forhold til løypene vi løper i Skaubygdakarusellen. Men det er klart. Man skal bruke hodet og være i god form når man skal løpe helt opp til Bølerhytta, sier Erik

– Ja huff. jeg gruer meg litt, sier Arnfinn.

– Men uansett er Skaubygdaløpet et kjempefint løp, som jeg håper mange stiller opp i. For selv om løypene er tunge i starten, er det en helt fantastisk fin løypetrasé. Så nå gjelder det for meg bare å finne nok timer i døgnet til å trene. For det blir litt for mye jobbing, og det er ikke alltid lett å komme seg ut når man har vært fysisk aktiv på jobb hele dagen, fortsetter Arnfinn som mener at lillebror Marius kommer til å være sylkvass den 29. mai.

– Han ser skummel ut, og får trent godt med gode løpeturer. Så det blir tøft å slå han i år, sier Arnfinn, som definitivt også lurer på formen til DFIs Geir Simonsen – som pleier å kjempe i toppen.

Ferdig merket

Jørn Hoelstad Pettersen i arrangementskomiteen, gleder seg som en unge til årets løp:

– Endelig er det klart for nytt Skaubygdaløp. Etter to pandemiavlysninger er vi klare for å arrangere løpefest i de flotte skogsløypene i Frognmarka. Som alltid er det siste søndag i mai det skjer, altså 29. mai, sier Jørn.

– Løpsleder melder at løypa akkurat er ferdig merket med maling i stibunnen.

– Våre fantastiske funksjonærer er mobilisert. Påmeldingen har vært åpen en stund og det tikker inn godt med påmeldinger allerede. Vi håper at mange blir med også i år, sier Jørn.

Mange løyper

Men man må selvfølgelig ikke løpe halvmaraton i Skaubygdaløpet.

– Løpet arrangeres på turstier i Nordre Frogn, med start fra Dalbanen. Løypelengder med tidtaking er 21,1 km og 7,1 km. I tillegg har man også egen klasse på 3,7 eller 6,4 km uten tidtaking. Løypene har en utfordrende profil, så i disse løypene setter man ikke personlige rekorder. Utfordringen blir å kunne beregne sitt eget løp og gjennomføre med stil. For barna arrangeres 200m og 600m, med start og mål på Dalbanen, melder arrangøren på sine hjemmesider.