– Med disse to maskinene mener vi å kunne sikre Frogns befolkning og de aktive skiløperne i DFI gode løyper i mange år fremover, smiler en fornøyd Simen Storrud, styremedlem i DFI Langrenn.

3,5 millioner kroner

I løpet av vinteren har de driftige ildsjelene investert hele 3,5 millioner kroner i to moderne nye tråkkemaskiner. Nærmere bestemt en Pisten Bully 100 og en Snow Rabbit 3.

– Investeringen er stor, men DFI Langrenn har fått god hjelp med finansieringen. Den store maskinen er finansiert med oppsparte midler og spillemidler. Den lille maskinen er finansiert med bidrag fra Sparebank 1-stiftelsen Østfold/Akershus, Sparebankstiftelsen Dnb, Kiwanis Drøbak, Holt Park og Frogn Kommune. I tillegg har Idé House of Brands inngått en 6-årig sponsoravtale med skigruppa som gjør at vi langt på vei sikrer drift av maskinene, forklarer Storrud.

Liten og stor maskin

Han forteller at de to maskinene har ulike bruksområder og egenskaper.

– Med den store maskinen skal vi preparere lysløypa og løypene på jordene når det er forhold for det. Med den lille maskinen skal vi kjøre de smalere skogsløypene der det er vanskelig å komme frem med den store maskinen. Vi har hatt dårlig erfaring med å kjøre for stor maskin i skogsløypene. Ved flere anledninger har vi fått skader på maskinen. Dette ville vi unngå i fremtiden, og det er bakgrunnen for at vi nå har anskaffet den lille maskinen.

Hva med påskeføret?

Simen Storrud forteller at det fortsatt er muligheter til å gå på ski i Drøbak for de som velger hjemmepåske.

– Skogsløyper blir det vel neppe noe mer av på denne siden av sommeren, så den lille maskinen får sin ilddåp tidligst neste sesong. Også i lysløypa begynner det nå å tære godt på snøen, men enn så lenge preparerer vi løyper hver dag. Vi håper å kunne gi folk mulighet til å gå på ski gjennom hele påska, men det er værgudene som bestemmer.

Han forteller at løypekjørerne rapporterer at det begynner å bli svært marginalt, og at det er usikkert hvor lenge det er mulig å preparere.

– Det er særlig temperatur og vind i kombinasjon som tærer på snøen. Men det vil bli preparert så lenge det er mulig å ha et sammenhengende spor av en viss lengde. I deler av løypa er det ganske fine forhold, men den østre delen av løypa må vi nok gi opp ganske snart. Da fortsetter vi i den vestre delen så lenge snøen holder, sier Simen Storrud.