NESODDEN: «ØYFORI» er et omfattende og generøst kunstprosjekt der det settes søkelys på essensen for kunst og kunstnerens arbeid. Det er lagt opp til en kunstnerløype og en visning av et utvalg profesjonelle kunstnere med arbeidssted på Nesodden, og inviterte gjester.

30 kunstnere på 15 arbeidsplasser åpner dørene for publikum, det blir forfatteropplesing, studiopresentasjon, du kan reise rundt på egen hånd eller delta på tre ferdigsnekrete turprogram for buss og gange, der en lokal vert følger deg på reisen. Én buss går fra Tangen og én fra Nesoddparken forteller Linn Cecilie Ulvin, som er kurator for programmet sammen med Marius Krohn-Hauglie.

Kunstnere som deltar representerer en stor variasjon, blant dem internasjonalt anerkjente og etablerte, flere kunstnergenerasjoner, og en bredde av kunstnergruppene – med hovedtyngde på visuell kunst.

Billetter til bussene må bestilles på Ticketco, og det er plass til maks 20 i hver buss.

Digitalt kunstkart

Tre ulike turprogram, to for buss og ett for gange, tar publikum på en reise til et utvalg av kunstnerne og ulike deler av Nesodden. Hvert program følges av en lokal vert. Publikum kan ta også ta seg omkring ved å bruke rutebuss og sykkel. Bil er også et alternativ. Turprogrammene krever forhåndspåmelding. Billettene er gratis.

Det er også laget et eget digitalt kunstkart med informasjon om deltakere, adresse til stoppestedene og ulike løyper. Bildet kartet tar utgangspunkt i er laget til «ØYFORI» av kunstner Kamilla Langeland.

– «ØYFORI» har tre lokale verter som følger turprogrammene: Mari Bjørnstad har master i utøvende piano og er oppvokst på Nesodden der hun driver egen pianoskole. Stefan Skånseng er snekker, driver firmaet Tømrerene Sæbø og Skånseng, bygger hus på Nesodden, og er trommeslager i bandet Impossible. Saskia Wieringa er kunstnerisk produsent på Dansens Hus-Nasjonal scene for dans, og programansvarlig for barneforestillinger, forteller Linn Cecilie Ulvin.

Representerte kunstnere

Følgende kunstnere er representert på turen: Damian Burgess, Morten Hansen, Kristine Hjertholm, Gisle Nataas, Mari Joramo, Agnes Naur Kiss, Anne Line Sund, Karen Gimle, Grete Neseblod, Astrid Løvaas, Kristin Bergaust, Alexis Parra, Håvard Homstvedt, Aina Villanger, Tormod Lindgren, Wenche Gulbransen, Istvan Listez, Vanna Bowles, Peter Mohall, Gaute Storaas, Marianne Bredesen, Christian Tony Norum, Andrea Bakketun, Margrethe Pettersen, Ruben Steinum, Ragna Bley, Ignas Krunglevicius, Mercedes Mühleisen, Hildegunn Guroplass Solbø, Elin Eriksen.

I tillegg vil Forfatter Aina Villanger gjennomfører to opplesninger i Tormod Lindgrens verksted, mens musiker og komponist Gaute Storaas har en studio-presentasjon der han gir et innblikk i sin arbeidsprosess.