Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du spille på Drøbakfestivalen

Drøbakfestivalen og Akershus Amtstidende gjentar suksessen fra i fjor og inviterer lokale musikktalenter til å kjempe om en unik mulighet. Nå kan du melde deg på konkurransen der premien er at du eller ditt band kan få spille på Drøbakfestivalen i sommer.

FROGN: Det er mange ukjente og gode artister rundt om i Viken. Disse ønsker Drøbakfestivalen og Amta å løfte opp og fram i lyset.

Frem til 22. mars kan du sende inn ditt bidrag der du blir med i konkurransen om å få spille på festivalen. Alle bidragene vurderes, og en kombinasjon av en avstemning på Amta sine hjemmesider, samt en jury vil bestemme vinneren.

Juryen består av festivalsjef Hans Petter Haaland, festivalprodusent Ann-Mari Roll, og journalist og musikkelsker Steinar Knudsen fra Akershus Amtstidende.

– Det var en stor suksess i fjor. Det er en viktig del av festivalen. Det er gøy å kunne fylle en av artistplassene med noe lokalt «up-and-coming» innhold. Vi fikk inn mange bidrag i fjor, og håper på flere i år, forteller festivalprodusenten.

– Det er mye bra ny musikk som blir laget, som det er lett for folk å gå glipp av. Dette blir en bra «boost» for de talentene som melder seg på. De får et profesjonelt opplegg rundt seg, og dette er en fin gest av festivalen, sier Knudsen fra Amta.

Unik mulighet

Festivalsjefen forteller at dette blir en unik mulighet for vinneren av konkurransen og lover spilletid i beste sending.

– Vi har tenkt at det må være en bra opplevelse for artisten som er plukket ut. Artisten eller bandet får en veldig bra plass i programmet. De vil spille etter en større og kjent artist. Det er ikke mange muligheter som dette for mindre band og artister, understreker Haaland.

Stor opplevelse

Det kom mange gode bidrag til fjorårets konkurranse. Da var det Gulla fra Drøbak som til slutt stakk av med seieren.

– Det var en veldig spesiell følelse å bli stemt fram av folk til å spille. Det å vite at folk vil se deg på scenen, er en kul ting å ha på papiret. I tillegg var det utrolig spesielt å spille på en stor scene i samme parken som jeg har løpt rundt i siden jeg var liten, og å se alle vennene mine og foreldrene deres samlet for å heie. Alt i alt var det en vanvittig fet opplevelse – anbefaler alle som har lyst til å søke, sier Gulla.

Send inn

Søknadsfristen er satt til 22. mars. For å være med må du sende inn en lydfil eller et klipp av musikken ditt, samt en liten presentasjon av deg selv eller eventuelt bandet du spiller i til booking@drobakfestivalen.no.

Presentasjonen må inneholde følgende:

  • Navnet på bandet eller artisten
  • Hvor du eller dere kommer fra
  • Navn på eventuelle bandmedlemmer
  • Musikksjanger
  • Alder

Om filen en stor, kan du sende link fra Dropbox, Google Disk, We-Transfer eller lignende.

For å søke må du eller dere være fylt 16 år, eller fylle 16 år inneværende år, og komme fra Viken.

Kommentarer til denne saken