Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du stemme fram den lokale artisten til Drøbakfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi trenger din stemme for å velge en finalist til årets festival i Drøbak. Hør låtene og stem nederst i saken.

Drøbak: Artistrekken til Drøbakfestivalen er nå klar. Den eneste plassen som gjenstår, skal fylles av en lokal artist fra konkurransen festivalen og Amta samarbeider om.

Det har kommet inn mange og varierte bidrag. Juryen har hørt seg gjennom alle låtene, og trukket ut tre finalister som presenteres i tilfeldig rekkefølge.

Du kan forme festivalen

Kommunikasjonsansvarlig i Drøbakfestivalen og jurymedlem Irja Eliassen er veldig fornøyd både med responsen på konkurransen og nivået på bidragene.

- Vi fikk inn mange gode bidrag, og det var veldig gøy å se at folk over hele Follo hadde fått med seg konkurransen vår. Å velg ut kun tre kandidater var vanskelig. Svært mange av bidragene hadde potensiale, men vi er trygge på at vinneren kommer til å levere en konsert som er vårt publikum verdig. Her er det virkelig bare å glede deg seg. Men først - stem på din favoritt! Gjennom året får vi mange meldinger fra folk som enten foreslår artister eller ønsker å spille selv. Dette er deres mulighet til å være med på å forme årets program, sier Eliassen.

Klikk deg inn på lenken for å høre de tre bidragene. Nederst i saken kan du gi din stemme til den kandidaten du liker best. Vinneren annonseres i slutten av april.

– Tilbake til hjembyen

Første kandidat er Gulla Nordmoen (23) fra Drøbak.

Kort om Gulla:

Gulla er en fersk artist i norsk hip hop- og RnB-verden. I 2018 slapp hun debutalbumet «Y», med ærlige tekster om å være en del av millenniumsgenerasjonen. Norge har lenge manglet kvinnelige rappere som tør å ta plass og snakke høyt, og Gulla er ikke redd for å lage bølger. Etter utgivelsen høstet hun gode kritikker fra flere veteraner i hip hop-Norge og er nå signert til managementet Knirckefritt.

Hvorfor meldte du deg på konkurransen vår?

– Jeg ble tilsendt linken til konkurransen av flere venner og bekjente og tenkte at dette var en mulighet jeg ikke ville gå glipp av. Det siste året har jeg gitt ut mitt debutalbum signert med management, og begynt å jobbe på mitt andre album. Før jeg slipper mer musikk hadde det vært betydningsfullt å vise det fram for hjembyen.

Hva vil det bety for deg om du vinner, og får muligheten til å spille på Drøbakfestivalen?

– Det siste året har jeg spilt mange konserter i Oslo, og nå er det på tide å dra tilbake til stedet jeg sto på en scene for aller første gang; kulturskolen i Drøbak. Hvis jeg blir valgt ut skal jeg ta med meg danserne mine, som også er fra Drøbak, og ta UKM Drøbak 2010 (for dem som husker det) til et nytt nivå. 

– Hadde vært stort

Andre kandidat er Gribbene fra Oppegård og Langhus. Bandet består av Marius Roti på vokal, Kim Raaden Hoque på gitar, Mathias Langfeldt på gitar, Tobias Flottorp Heltzer på bass og Arne Steinar Myrvang på trommer.

Kort om Gribbene:

Gribbene har siden 2017 rukket å slippe to album, et senest i januar 2019. De har mottatt svært gode anmeldelser fra anerkjente magasiner innen rockemiljøet og fått spilletid på P3 på flere av sine singler. «Den nye skiva er god, den er tight og det rocker godt! Det er ikke noe å vente på, skru volumet til «Brutal» og rock helga inn med Gribbene!» skrev musikkmagasinet Disharmoni om deres nyeste plate.

Hvorfor meldte dere dere på konkurransen vår?

– Vi ble med i konkurransen etter å ha blitt tipset om den av noen venner fra Drøbak. Etter å ha sjekket ut årets lineup, fant vi fort ut at dette er noe vi vil være med på.

Hva vil det bety for deg om du vinner, og får muligheten til å spille på Drøbakfestivalen?

– Vi, som Follo-band, har ikke en drøss av muligheter til å spille på en sånn stor scene på hjemmebane, så dette hadde vært utrolig stort. Vi krysser fingret for at vi får muligheten.

 

– Klar for å vise hva jeg brenner for

Tredje kandidat er Marcus Gundersen med artistnavnet Sky (19) fra Son.

Kort om Sky:

Sky, eller Marcus Gundersen som hans ekte navn er, har drevet med musikk siden han var liten. Med en far som selv har laget elektronisk musikk, vokste Marcus opp med å leke seg med studioprogrammer, samples og ulike musikkelementer. Med årene har musikken hans fått et mer særegent preg, og Marcus sin kjærlighet for musikk har vokst i takt med talentet hans. Sky har gitt ut musikk hos en rekke plateselskap og tidligere i år ga han ut sitt aller første album.

Hvorfor meldte du deg på konkurransen vår?

– Jeg meldte med på denne konkurransen for å kunne få en mulighet til å dele musikken min og lidenskapen min med andre. Jeg har holdt på med dette såpass lenge, så jeg føler meg klar til å kunne vise fram hvem jeg er og hva jeg brenner for.

Hva vil det bety for deg om du vinner, og får muligheten til å spille på Drøbakfestivalen?

– Det å faktisk kunne få muligheten til å stå på scenen på en festival som dette har vært målet helt siden jeg startet å produsere musikk. Det hadde betydd veldig mye å få dele en så stor opplevelse som dette med alle de som skal dit. Jeg er sikker på at det hadde vært en helt fantastisk mulighet for meg som artist, og jeg håper på å møte både nye venner og bli kjent med artister som deler den samme lidenskapen for musikk som meg.

Her kan du høre bidraget fra Sky

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.