Nå må du være forberedt på nattefrost

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir kaldere vær til uken.

DEL

FOLLO: Et lavtrykk som beveger seg raskt sørvest fra og inn over Skagerrak fredag kveld og natt til lørdag, fører til skyer og etter hvert regn i Follo. Langs kysten vil det øke på med vind til en nordøstlig frisk bris, forteller statsmeteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt til ØB fredag kveld.

– Det ser ut som det lokalt kan komme fem til ti millimeter nedbør natt til lørdag i regionen. Snøgrensen ligger på 400-600 meter, så det er en relativt lav snøgrense, sier han.

Kaldere

Lavtrykket fortsetter inn i Sverige og i løpet av lørdag formiddag eller ettermiddag blir det litt lettere skydekke igjen, og stort sett oppholdsvær.

– Vi kan få noen gløtt av sol, men for det meste vil det være ganske skyet, sier Selberg.

Også natt til søndag er det ventet et lite nedbørsområde innover Follo.

– Det er litt usikkert. Det er utrygt for regn, men det vil passere kjapt.

Frost

Søndag blir det mer nordlig vind og lettere skydekke.

– Solen kommer fram, og temperaturene synker godt ned. Søndag kan det lokalt bli minusgrader på morgenen. Inn i neste uke er det ventet mye bra vær. Det er et høytrykk som bygger seg opp sør for Island og beveger seg østover. Det blir mye sol og relativt kjølig, rolig og fint vær, med morgen- og nattefrost.

Det er imidlertid ikke meldt noe særlig nedbør i neste uke.

– Men det kan fort bli glatt om morgenen, så det må man være litt obs på, understreker han.

Skal man ut og kjøre i fjellet denne helgen, må man imidlertid være forberedt på snødekte veier, og flere steder i landet vil ifølge Meteorologisk institutt få en forsmak på vinteren i neste uke.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken