Det er nesten ikke til å tro!

Til tross for at vi har et næringsråd, en næringsrådgiver og et eget kommunalt eiendomsselskap, flytter den ene bedriften etter den andre ut av kommunen. I rettferdighetens navn skal det nevnes at Tangenten Eiendom AS er nyetablert, og den nye næringskonsulenten er såvidt varm i trøya, men i snart førti (40) år har politikerne diskutert næringsutvikling på Myklerud. Det må være Norgesrekord i elendig politisk og kommunal saksbehandling.

I årevis har den ene bedriftseieren etter den andre stått frem i media og gjort oppmerksom på problemstillingen. Dersom ikke kommunen tilrettelegger næringsareal må bedriften flytte. Våre naboer har jublet, og det ene næringsområdet etter det andre er etablert rett utenfor Nesoddens grenser.

Vi snakker om store summer, både i investeringer, lønninger og skatt, men det er ikke det verste. Det verste er at vi snakker om våre egne. Ansatte i bedrifter som leverer varer og tjenester, som vi er helt avhengige av. Ansatte som vi møter på butikken, på treningssenteret, over hagegjerdet og på fotballbanen. Ansatte som ikke ønsker å pendle ut av kommunen for å komme på jobb. Ansatte som vil bo og jobbe på Nesodden.

Dersom en eneste bedrift til flytter ut, foreslår jeg at politikerne stiller sine plasser til disposisjon, og erstattes med bedriftseiere som kjenner problemstillingen.

Bedriftseiere som har etablert sine bedrifter, skapt sine egne, og sine ansattes arbeidsplasser. Bedrifter som bidrar med betydelige beløp i stats- og kommunekassa og sponser lokale idrettslag og foreninger. Bedrifter som forventer at Nesodden kommune den 9. mai legger frem konkrete planer for næringsareal på Myklerud.