Skreddersydd brudekjole, nydelig bukett og deilig mat. Ja, til og med brudgommen er lokal når Berit Fredheim til sommeren smis i hymens lenker.

DEN FØRSTE LØRDAGEN i juli står Berit Fredheim brud. Blomster, frisyre, kjole, bespisning, brudevals – det er mye som skal planlegges, men jenta som vokste opp i vannkanten på Gylte og hver sommer er havnevert på Oscarsborg, går ikke over bekken etter vann.

– Brudgommen kommer fra Drøbak nord. Og alt man ellers trenger til et flott bryllup, finnes rett i nærheten. Det er jo til Drøbak mange reiser for å få seg en flott brudekjole, sier Berit som bedyrer at hun ikke bruker aktører i lokalmiljøet fordi de er lokale, men fordi de er best. 2. juli gleder hun og husbonden seg til å feire med 120 gjester Oscarsborg.

NOEN SYNES JAKTEN på den perfekte brudekjole er et høydepunkt i forberedelsene. Ikke Berit. Å prøve kjoler er det verste hun vet. På vei inn og ut av prøverom i brudesalonger våknet drømmen om en skreddersydd kjole, slik hun ville ha den.

– Jeg fant først en drømmekjole i en brudesalong, men den var altfor dyr. 50.000 kroner, sukker den vordende bruden.

Nå får hun oppfylt drømmen til omtrent en fjerdedel av prisen.

Den som tryller med tyll, sateng og vakre blonder er designer og skredder Elin Henriksen Billing, som driver Elin Design i Frogn.

 

Til og med blonder fra den gamle brudekjolen til brudens mor skal få pynte opp den nye kjolen.

– Mamma brukte kjolen sin for 31 år siden. Å få med noe fra den når jeg selv gifter meg er utrolig hyggelig, sier Berit.

Jeg fant først en drømmekjole i en brudesalong. Men den var altfor dyr.

Berit Fredheim

 

MENS ELIN TAR mål av den vordende bruden, diskuteres muligheten for å sy på et lite anker, kanskje i form av strass, og i tråd med Berits tatovering.

– Alt er mulig, smiler designeren. For mens noen vil ha en helt klassisk brudekjole, ønsker andre å slippe seg litt løs. Det er det som gjør en skreddersydd kjole helt personlig. Uansett sørger skredderen for at resultatet sitter som støpt.

For tiden jobber hun med fire brudekjoler og to selskapskjoler, og etter bryllupsmessen på søndag, kan det bli enda flere.

– SØNDAG FORMIDDAG samler vi lokale gründere og aktører som har flotte ting og tjenester å tilby alle med bryllupsplaner, forteller Elin H. Billing.

 

I underetasjen holder Salong Marina til, og frisør Marina Wik-Dahl vil vise eksempler på brudefrisyrer. Er du usikker på brudevalsen eller ønsker hjelp til en litt annerledes dans - og kanskje finne god musikk - er danseinstruktør Grethe Tenden redningen. Møyfrid Hveding skaper høyst personlig kakekunst etter brudeparets ønske og Victoria Gjelsås Ek serverer smakebiter av hjemmelagde minicupcakes. For nå nevne noe.

Fotograf Eline Jacobine tar bryllupsbilder til nye høyder og Bente Hermansen Bratten i Kreativ Blomsterservice danderer buketter og bordpynt. Vil du ha unike forlovelsesringer eller morgengaver kan Line Westgaard hjelpe deg, mens Suna Wallin tegner personlige invitasjoner og bordkort med profesjonell og uformell strek. Til og med litt kjedelige lokaler kan trylles stilige:- Ja, jeg leier blant annet ut duker, servietter og stoltrekk med sløyfebånd, sier Kjersti Glestad fra Drøbak.

Søndag 7. februar er de lokale aktørene samlet hos Elin design.

– Vi ønsker hjertelig velkommen til bryllupsmesse. Vi byr på unike tips om muligheter og håper mange vil ta turen innom for å kikke, spørre og smake litt. Det blir en hyggelig dag. Vi gleder oss, sier Elin Henriksen Billing.

Bildeserie

Adelina (3) stjal brudeshowet

Auksjonerer bort klær for å hjelpe Angelica