Gå til sidens hovedinnhold

Sendte groviser til ansatte

Artikkelen er over 9 år gammel

Ambulansesjefen forsøkte å skape god stemning med grisete og rasistiske vitser. Det falt i dårlig jord.

(Siste)

[Finnmarken] Flere ansatte avisa Finnmarken har vært i kontakt med, har reagert på grisete og rasistisk innhold i e-poster fra ambulansesjef Geir Braathu.

I flere e-poster, som Finnmarken har fått tilgang til, oppsummerer avdelingssjef for bilambulansen i Øst-Finnmark, Geir Braathu, uka som har gått og gir ut annen informasjon til om lag 60 personer i ambulansetjenesten.

Med e-postene følger vedleggene som ikke alle setter pris på. Blant PDFer med oversikter over turer i alle kommunene, ligger Power Point-presentasjoner om «hva fruarna vil ha», «den aller beste blondinevitsen» og «69-stilling i praksis».

En av e-postene avsluttes med sju vitser, alle med enten grove eller rasistiske poeng.

Blir du støtt? Her kan du lese noen av vitsene og se e-postvedlegg

Avdelingssjefen blir svært overrasket når Finnmarken tar kontakt, og sier at det aldri var meningen å støte noen.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger fra noen av de ansatte om at de føler seg støtt av dette eller at de synes det er upassende, så jeg er litt overrasket over at dette kommer gjennom avisa, sier avdelingssjefen.

Å sende ut slike fredagshilsener er noe han har begynt med rimelig nylig. Å ha med litt humor anså han som uskyldig.

– Jeg ser på det som positivt at man vil komme med informasjon og samtidig vil spre litt humor. Dersom det er noen som ikke liker det, må de ikke nøle med å si ifra til meg eller nærmeste leder, sier Braathu.

Ifølge mottakerlista har over 60 personer mottatt de omtalte e-postene. Dette er personer som jobber ved de ulike stasjonene.

Ledelsen i Helse Finnmark er ikke blant mottakerne. Beklager utsendelsen

Like etter å ha snakket med Finnmarken, tar Braathu kontakt med sin sjef, Grete Bru, klinikksjef for prehospitale tjenester.

– Han beklager at vitsene har virket støtende på noen. Det skulle bare være en morsomhet, sier Bru til Finnmarken.

Også hun skulle ønske at de ansatte hadde tatt kontakt med ledelsen i stedet for avisa.

– Det er trist at de som føler seg støtt og har reagert ikke har tatt det opp med nærmeste leder. Hadde Braathu visst at han støtet noen, hadde han stoppet med en gang, sier Bru.

Hun legger til at ledelsen i Helse Finnmark har etiske retningslinjer å forholde seg til, og at det innebærer at ingen skal føle seg støtt av kommunikasjonen.

Ifølge Bru har de ansatte i ambulansen en røff sans for humor.

– Geir har nok tenkt som så at han kunne svare på samme måte, sier klinikksjefen.

Hun skal nå ta saken opp videre med Braathu.

– Jeg skal snakke med ham om dette, og noen følger utover det vil nok ikke denne saken få for han. Han kommer nok også til å sende ut en beklagelse til alle som har mottatt disse e-postene, sier Bru. (ANB)