Nå kan du drive kiosk på stranda for null kroner

HELLVIKSTRAND: Vil du drive kiosk, som her på Hellvikstrand, er kommunen på tilbudsiden hva leiesum angår.

HELLVIKSTRAND: Vil du drive kiosk, som her på Hellvikstrand, er kommunen på tilbudsiden hva leiesum angår.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rådmannen ønsker å leie ut områder nær populære strandområder for kioskdrift.

DEL

NESODDEN: De stedene rådmannen anbefaler er på Oksval strand, Hellvikstrand, Alværn strand og Presteskjær. Det ble anbefalt å sette leiekostnadene til null kroner, mens det må betales for tilkobling til vann og avløp. At prises settes til null, ønsker rådmannen at er som en prøveordning i 2018.

I 2017 hadde Anna hybel med kjøring av varer til Presteskjær og stranden på Fjellstrand. Kafé Tangenten satte opp kioskbrakker på Hellvikstrand og på Oksval.

Gode erfaringer

I en tilbakemelding fra Ömer ôzer som driver Kafé Tangenten, skriver han: «Dessverre var sommeren ikke den aller beste og dermed også salget. Men vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra store og små, alle var veldig glad over at det var endelig mulig å kjøpe seg en kopp kaffe, is eller brus på stranden. … Etter vår erfaring og tilbakemeldinger fra innbyggere er det et stort behov for slike salgssteder. Vi har veldig lyst å prøve oss neste sommer også men det er et stort behov for oss at vi har tilgang til vann og selvsagt avløp siden det er strenge regler og krav angående hygiene fra mattilsynet».

Innstillingen ble først vedtatt i Plan- og teknikkutvalget og senere vedtatt i Formannskapet.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags