Det er ikke mange nok som stiller opp som natteravn for ungdommen i de mest hektiske periodene på sommeren. Enkelte helger blir turene til natteravnene derfor avlyst.

Sommerferien er verst

– Det er vanskeligst i skolenes sommerferie, sier natteravnenes listeansvarlig Morten Sickel, og legger til at det også er den perioden man har mest «liv og røre» i Drøbak sentrum.

Også ungdom under 18 år tiltrekkes av dette, selv om de ikke kommer inn på utestedene.

Noen drikker seg fulle, og noen har kanskje andre problemer. Natteravnene er edrue og trygge voksenpersoner med taushetsplikt. Bare det at «ravnene» er til stede skal bidra til trygghetsfølelse.

Trenger tre hver kveld

Sickel mest nærliggende problem er kveldene 19. og 20. juni, der det er to påmeldte på hver kveld.

Etter reglene skal man være minst tre. Dermed står disse to vandringene i fare for å bli avlyst hvis ikke noen melder seg.

– Meld dere inn

– I tillegg til at flere melder interesse for å gå natteravn i sommerferien håper vi selvsagt at flere melder seg på som nye «ravner», sier Morten Sickel, som oppfordrer folk til å søke opp «natteravnene i Drøbak» på Facebook, eventuelt gå rett til drobaknatteravn.org.

– På sommeren er det behagelig og hyggelig å gå en kveldstur i Drøbak, men dette handler først og fremst om å være til stede for barn og unge, sier han.

Natteravnene er en folkebevegelse på tvers av alder, kjønn, livssyn og yrke.

Hvem kan bli natteravn?

– Voksne som er edrue når de går og opptrer ansvarlig i tråd med vår instruks.

– Bør man ikke være foresatte for tenåringer?

– Nei, det trenger definitivt ikke å være. Enten man er barnløs, besteforeldre eller har barn, så ønsker vi velkommen i Natteravnene fordi dette handler om engasjement for et trygt nærmiljø, sier Morten Sickel.

På nettsiden presiserer natteravnene i Drøbak at de ikke er ikke et borgervern eller reservepoliti, men kontakter hjelp om nødvendig.