Det er kritiske tider for småfuglene, som sliter med å finne mat. Er du i beit for noe å henge fuglemat i - bruk juletreet!

Et juletre som har gjort jobben innendørs egner seg ypperlig til gjenbruk. Med juletrefoten på plass kan du bytte julekuler med meiseboller og sette treet på terrassen eller balkongen. Til glede for både småfugler og deg selv.

En daglig kamp

Vinteren i Norge er en flaskehals for fuglene som må utnytte hvert minutt av den lyse dagen til å finne mat. I løpet av få timer må småfuglene finne nok mat til å klare seg gjennom dagen og samtidig bygge opp et fettlager stort nok til brensel for kommende natt.

Mange bukker under hvis ikke mennesker mater dem i de verste kuldeperiodene, eller når det er enormt mye snø, som i disse dager. I tillegg må de passe seg for å ikke bli mat for rovfugl.

Les også:

Sju tips som lokker småfuglene inn i hagen

Han har skrevet bok om meisenes hverdagsliv 

Kvitrende belønning

Nøtter, solsikkekjerner, eplebiter, talg, nøtter og gjerne fete søte, julekaker (uten for mye sukker eller krydder) er fint på fuglebrettet. Som fuglemater belønnes du rikelig. Kjøttmeis, blåmeis, pilfink, grønnfink, grønnsisik, dompap, stillits og spettmeis er blant fugleartene som i disse dager er ivrige på fuglebrettene i Nesodden og Frogn. Nøl ikke, fuglene trenger deg nå.

Den første ringmerkede er på vingene