Gå til sidens hovedinnhold

Nei til rasisme på Nesodden! En stemme til FrP er en stemme til John Brungot og SIAN

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Filter Nyheter avdekket i går hvordan ordførerkandidat for Nesodden FrP, John Brungot, er medlem av den rasistiske organisasjonen SIAN. SIAN sprer hatretorikk, hatpropaganda og konspirasjonsteorier om muslimer, lik den type hatpropaganda det jødiske samfunnet ble utsatt for i mellomkrigstiden. 

Ordførerkandidat John Brungot skal på bakgrunn av dette bli ekskludert fra FrP nasjonalt. Han står likevel oppført som Nesodden FrPs 1.-kandidat under årets kommunevalg. En stemme til FrP på Nesodden vil nå være en stemme til John Brungot og den rasistiske organisasjonen SIAN. 

Hvordan kunne dette skje? Nesodden SV tar sterkt avstand fra John Brungots rasistiske uttalelser og engasjement. Det samme gjelder for andre listekandidater og medlemmer av Nesodden FrP som forfekter lignende holdninger. Vi vil ikke akseptere denne type ideer og hatprat i kommunestyret på Nesodden!

Den type hatretorikk som Brungot og SIAN forfekter kan være farlig for samfunn. Ord kan lett føre til handling. Det har en rekke terroranslag med høyrenasjonalistisk og rasistisk motivert vold rettet mot muslimer den siste tiden vist oss. Tanken om at noen er mindre verdt på grunn av etnisitet, religion, kultur o.l.. må fordømmes. Dette vil vi ikke ha på Nesodden! 

Avsløringen av Brungot og hans meningsfeller reiser en rekke spørsmål som Nesodden kommune og det politiske miljøet på Nesodden nå må ta stilling til. Brungot og flere av hans partifeller i Nesodden FrP har spredt rasistisk hatpropaganda i regi av SIAN på sine åpne facebook-profiler i årevis. Hvordan kan dette ha gått «under radaren» til det politiske miljøet på Nesodden som kjenner til Brungot og hans meningsfeller? Og hvordan kan det ha gått «under radaren» til lokal presse i så lang tid? Hvorfor ble John Brungot valgt som ordførerkandidat for Nesodden FrP når lokalpartiet har vært klar over hans engasjement i SIAN? 

Nesodden SV oppfordrer alle til å fordømme den type rasisme som SIAN og John Brungot forfekter. SIAN skal ikke være en del av det aktive, politiske miljøet på Nesodden! Vi må alle verne om demokratiet og menneskeverdet. Hatefulle ytringer og hatpropaganda som denne er ikke forenlig med dette, og Nesodden SV vil arbeide aktivt for å motvirke dette i framtiden. 

I dag åpner forhåndsstemmingen i årets kommunevalg. Vi oppfordrer alle til å bruke sin stemme klokt. Ikke stem fram kandidater med rasistiske holdninger, som John Brungot fra Nesodden FrP. Vi vil at våre unge på Nesodden skal vokse opp i en kommune med samhold, toleranse og mangfold, ikke hat og frykt. Nei til rasisme på Nesodden! 

På vegne av Nesodden SV ønsker vi alle velgere et godt valg!

Kommentarer til denne saken