Inkompetansen og trakasseringens tid forbi i NIF

KRITISK: Håvard S. Lunde skriver om hvordan han har opplevd situasjonen i Nesodden IF Fotball de siste årene.

KRITISK: Håvard S. Lunde skriver om hvordan han har opplevd situasjonen i Nesodden IF Fotball de siste årene.

Av

Et nytt fotballstyre er på plass i NIF. Det var enda godt. Inn har kommet personer som forstår seg på fotball, klubbdrift og sportslig ledelse.

DEL

MeningerDessverre har flere unge de siste årene måtte drive idretten de elsker, i et miljø hvor de rett som det var risikerte å bli æreskjelt og trakassert. At de tillitsvalgte ikke har tatt disse ungdommene på alvor er forkastelig. At andre voksne har vært stilltiende tilskuere vitner om en utilgivelig feighet.

Idrettsforeningens hovedstyre reengasjerte på bestilling fra daværende fotballstyre, ved leder Tore Bjelland, vedkommende leder/trener på tross av advarsler. De satte til og med sine verv på at vedkommende måtte få fornyet engasjement.  Hovedstyrets sin leder, Erik Pettersen, har uttalt at han ikke fant det nødvendig å snakke med ungdommene som hadde blitt forulempet verbalt. Den omtalte leder/trener lovet jo bot og bedring … Er det tilfeldig at det i etterkant av reengasjement vinteren 2018 ble opprettet Retningslinjer for varsling i NIF?
  
Hovedstyre i NIF vedtok for et par år siden å opprette et Ungdomsutvalg. Dette er etter det undertegnede kjenner til ennå ikke etablert. Det er på høy tid at ungdommene selv blir gitt en sterk røst i NIF, all den tid de voksne tillitsvalgte, når det spisser seg til, ikke klarer å beskytte ungdommene fra trakassering i deres treningshverdag.

Takk til det nye fotballstyre for deres handlekraft, og lykke til i gjenoppbyggingen av klubben.     

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags