Med det som bakteppe, var det ekstra hyggelig å bli med Eva Haug fra Nesodden ut for å IKKE plukke snegler.

– Det er åtte år siden vi aktivt gikk inn for å få brunsneglene bort fra hagen, forteller Eva.

– Vi er tre naboer som kjemper. Veldig greit at vi er flere.

– Er det viktig å ha med naboene?

– Ja, det tror jeg. Men vi synes at Nemaslug er noe forferdelige greier. Vi bruker noe som heter Ferramol som vi synes fungerer bra. Rådene for å bekjempe sneglene er mange. Ferramol var ikke det første Eva prøvde seg med.

LES OGSÅ:
Ut å fange snegler!
Fanget 1000 snegler
Oppdag nakensneglene i Drøbaksundet 

Øl uten alkohol

– Jeg har forsøkt øl og jeg fant ut at de ikke likte alkoholfritt, ler Eva mens hun skuer utover en grønn, og nesten sneglefri plen.

– I dag har jeg sett én snegle. De er jo rundt her, men det er ikke slik som før. Da vi startet denne kampen, begynte vi med å plukke. På en kveld plukket jeg over sytti brunsnegler. Vi går langs hagegrensen og strør der. Det gjorde susen.

Komposten der Eva kaster gress og hageavfall, var et yndet sted for sneglene.

– Der hadde de det godt og varmt, men selv ikke der er det snegler i dag, smiler hun. – I år har jeg brukt en drøy kilo. Jeg strør ikke ofte. I alle fall ikke så ofte som før. Ser vi snegler, sier vi fra til naboene og strør litt ekstra. Nå er de så å si borte. Det krever kontinuitet å få dem fjernet, og man må ikke tro at de ikke kommer tilbake. Men min og mine naboers erfaring er at vi gjorde det eneste riktige da vi tok i bruk ferramoler.

Trenger ikke rydde

Eva luker i hagen og slår gresset jevnlig, men bedyrer at hun ikke holder den spesielt ryddig på grunn av sneglene. Hun hevder at det holder med Ferramol i hagekanten.

– Jeg ler litt, når noen sier at de ikke kan gå på gresset om kvelden for at det er snegler der. For man kan bli kvitt de, avslutter hun.

LES OGSÅ:
Sjekk hva Marinreparatørene skal gjøre med tildelingsmidlene på 350.000 kroner

SE EKORNET REDDE BARNA SINE: