Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nesoddinger skal behøve å sitte alene på julaften i år heller

Artikkelen er over 3 år gammel

For tolvte gang arrangeres det alternativ jul på Nesodden. Det gjelder imidlertid å melde seg på til Frivilligsentralen innen fristen 10. desember.

Det var nå avdøde Kjell Thoresen som hadde ideen om «alternativ jul» på Nesodden, og som dro det hele i gang i 2006.

I år viderefører leder av Nesodden frivilligsentral, Hege Emilsen, og en gjeng av frivillige, denne tradisjonen. Nytt av året er at julefeiringen skal foregå på Nesoddtangen gård.

– Alle som av ulike grunner ikke skal feire jul i vanlig familiekonstellasjon og som ønsker et alternativ er velkomne, sier Emilsen.

Hun sitter rundt bordet i Frivilligsentralens lokaler for å legge planer for julekvelden sammen med et utvalg frivillige: Anne Lise Bjermeland, Tore Jarl Andersen, Berit Andersen, og Kararzyna Daniell, som også representerer fra venneforeningen til Nesoddtangen gård.

Juletre, julemat, julegaver

Forsamlingen er i startfasen av forberedelsene, men tidspunktet er naturligvis fastsatt: julaften fra klokka halv fem og i fire timer framover. De lover julemat, juletre, julelys, julegaver – gitt av næringslivet på Nesodden, og sosialt samvær med andre.

– Det blir en spesiell og hyggelig tradisjonell norsk julekveld på julepyntete Nesoddtangen gård, lover Emilsen.

Det nye stedet betyr imidlertid at det er fem plasser mindre enn på Ekelund. Nå er det rom til 35 mennesker. Dersom det skulle være flere som ønsker å komme enn det er plasser til, vil komiteen utøve en blanding av skjønn og førstemann til mølla-prinsipp.

Dem som sitter alene

– I fjor var det åtti prosent flyktninger og utenlandske familier. Det er veldig hyggelig, men vi vil også svært gjerne nå fram til dem som sitter alene. I år har vi derfor også har tatt kontakt med sosialtjenesten og hjemmetjenesten. Jeg skulle ønske vi kunne ha julaften for alle uten begrensninger, slik de har i Oslo, men ettersom Frivilligsentralen betaler er det også begrenset med penger. Det koster en hundrelapp for voksne og femti kroner for barn å delta, men dette dekker ikke utgiftene, sier Emilsen – som også har en utfordring:

Trenger nisse og musikk

– Vi trenger en frivillig julenisse! Og så ønsker vi oss veldig et musikkinnslag klokka fem på julaften. Hvis noen vil bidra med sang eller musisering ber vi dem ta kontakt med meg på Frivilligsentralen, sier Hege Emilsen.

Bildeserie

Slik ser det ut i det julekoselige Fundingrudhuset

Les mer

Kirken og speiderne samles om årets julegrantenning på Fagerstrand

 

Kommentarer til denne saken