På Tangen

Julemarked med markedsboder ved Tangenten og på Tangen torg fra kl 12. Julegrana tennes kl 17. Klokka 13 åpnes en utstilling med Ingrid Ouslands bilder i biblioteket og det blir musikkinnslag, besøk av julenissen kommer med godteposer og utdeling av prisene Årets Nesodding, Idrettsprisen og Kulturprisen. Og gang rundt juletreet.

Lørdag 1. des kl. 12–17.30.

I Drøbak sentrum

Nissevandring i sentrum med oppstart lørdag og varighet ut året. Vandrefolder og kart på Julehuset, Avistegnernes hus, Turistinformasjonen eller Drøbak Kunstnerforum. Premie: signert ordfører Odd Haktor Slåke og turistsjef Tom Kristiansen. Søndag blir det julegateåpning, teater og underholdning. Dårekisten Teater viser forestillingen «Juleforviklinger» kl 15.30 og kl.16.15 blir det underholdning med bla.a. Drøbak/Frogn skolekorps og utdeling av årets kulturstipend, . Togbane og pepperkake-landsby på Avistegnernes hus. Julegrantenning kl. 17.

Søndag 2. des kl 12–17

I Digerud grendestue

Julemarked, julegrantenning og eventyr. Salg av julesmørbrød, kaker mm. Søndag kl. 14–16 gratis juleverksted for barn (gratis). Lag små julegaver, kort og julepynt og fra kl. 17 blir det julegrantenning og besøk av Snekker Andersen.

Lørdag kl. 12–17 og søndag kl. 14–19.

På Fjellstrand

Tenning av julegran på butikksenteret. Arrangørene Pinsekirken, FAU, Fjellstrand vel, sportsklubben og forretningene, lover også et tre på skolen. Det blir sang, musikk og dans ved Joker og salg av pølser, vafler, gløgg mm og gang rundt juletreet ved Annas hybel. Nissen kommer!

Lørdag 1. des kl. 14–17.

På Follo museum

Kakebaking, lysdypping, julepyntverksted og mye mer. Varierte opplevelser i stemningsfulle omgivelser, med eventyrstund, snekring av fuglehus, hesteskyss, lek og musikk. Salg av julegrøt, kaffe, sveler og vafler på tunet eller i en av kafeene. I år deltar Frognspeiderne med en liten camp og Drøbak musikkorps byr på julemusikk.

Follo museum, Seiersten, Søndag kl. 11–15.

På Hellviktangen

Koselig julehandel på Kari Noregers flotte julemarked på Hellviktangen, med lokale håndlagde unike skatter. Kafeen er åpen.

Delikatesser, kunsthåndverk, billedkunst, hjemmestrikk, bøker, kunstkort, blomster, planter og dekor til jul

Åpent hver lørdag og søndag i advent kl. 12–17.

I Fundingrudhuset, To

Nesodden Historielag har åpen førjulsdag på Fundingrudhuset. Gløgg, pepperkaker, brød bakt i steinovnen, «klipp og lim» med barna. Utstilling av gamle Nesoddbåter og minikonsert. Nissevandring med Stein Turtumøygard fra ungdomskolen kl. 12.

Søndag 2. des. kl 12–15

Andre ting som skjer

  • Juleeventyrstund med Anja Dørre fredag kl. 10.30 Nesodden bibliotek.
  • Showtime! Creative studios juleavslutning. Lørdag kl. 17.30 og søndag kl. 15 og 17.30.
  • Juletog, pepperkakelandsby og salgsutstilling i Avistegnernes Hus. Lørdag kl. 12–16.
  • Anne Lande og Per Husby byr på sanger og tekster om møter og avskjeder, tilhørighet, død og overganger – sammen med Drøbak Kantori i Drøbak kirke søndag kl. 19–20.30

Bildeserie

Her kommer årets juletrær på plass