– Stor takk til Nesoddkatten for all hjelp, gode råd og ikke minst lån av skanner. Kari Rolland får herved oversendt en stor varm klem fra to fornøyde karer ute på Hallangen, stråler Morten Ernø som denne uken var vitne til et hjertelig gjensyn.

– Vi kan dessverre ikke ha egne dyr inne pga allergi, men er veldig glad i både katter og alle andre dyr. Derfor har vi det siste året hatt en husløs katt som vi kaller "Strofe" på besøk omtrent hver dag. Den har gått ute i minst 4 år og har det ikke godt om vinteren. Hvis dette er en katt som noen bare har etterlatt, så lurer jeg på hva eierne tenker på. Så mye lidelse for et lite dyr!

Historien begynte 17. november 2017, da det plutselig kom en ny husløs katt og banket på vinduet og ville inn. Den ble døpt det passende navnet Chat Noir.

Smart katt

– Chat Noir er tydeligvis en smart katt. For den ville bli venn med oss. Den siste tiden har vi derfor ikke bare gitt den mat, men også omsorg og kos. Selv om vi ikke har tatt den inn. Da vi for noen dager siden fikk lånt skanner og fant ut hvem som var eieren, bestemte vi oss for å ta katten inn og la den få være i entréen. Men da så vi selvfølgelig ikke noe til katta på noen dager.


Nytt hjem

– Denne uken kom han tilbake og ble sluppet inn. Jeg ringte den nye eieren, men da var det allerede blitt så sent på natten at Chat Noir måtte overnatte. Det gikk helt fint. Katten hadde fått mat og drikke og eget pledd og forhold seg rolig hele natten. Jeg var innom jevnlig og da var den så kjælen og fornøyd over å endelig kunne være inn i et godt og varmt hjem.

Batman

– I dag kom eieren og hentet den, så nå blir den kanskje "døpt om" til Batman igjen. Eller kanskje noe helt annet. Det spiller ingen rolle, så lenge den nå får et godt og kjærlig hjem. Og det tror jeg virkelig at den gjør! For eieren var lykkelig over å få pusen sin tilbake. Selv om det er 3 1/2 år siden den forsvant, cirka seks km unna Hallangen, så hadde eieren aldri gitt opp håpet om at katten skulle klare seg. Og det har den jo!

– Jeg vil gjerne oppfordre alle som har slike husløse katter på besøk, til å gjøre et realt forsøk på å få skannet dyret. Kanskje er det en eier der ute som har ventet og ventet.