- En lærerik opplevelse å være med

Mio Kristiansen fra Nesodden sikret seg tittelen som Norges Smarteste. FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Mio Kristiansen fra Nesodden sikret seg tittelen som Norges Smarteste. FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Artikkelen er over 4 år gammel

Mio Kristiansen (23) fra Fjellstrand sikret seg tittelen «Norges smarteste». Han mener han har mange gode lærere å takke for det.

DEL

– Det var gøy å vinne. Også har det vært utrolig morsomt nå i helgen. Så mange har sagt og skrevet så fine ting. Det har vært helt overveldende og over all forventning, forteller Mio.

Testet egne evner

Han var en av 25 deltakere som i løpet av åtte episoder på NRK konkurrerte om å bli «Norges Smarteste». Underveis har alle fått testet egne matematiske, logiske, musikalske og lingvistiske evner.

Under fredagens finale gikk altså Mio av med seieren.

– Har du noen formening om hvordan du ble så smart?

– Jeg har vært veldig heldig med lærerne mine gjennom 13 år på Nesodden. Trude og Hanne skapte en fantastisk arena for læring gjennom årene på Fjellstrand, før Atle og resten av gjengen på Bakkeløkka utfordret oss gjennom ungdomsskolen. På Nesodden videregående fikk jeg muligheten til å kombinere skolegang med frivillig arbeid i Operasjon Dagsverk, det lærte jeg veldig mye av, sier 23-åringen.

Les mer: Mio (23) fra Nesodden er Norges smarteste

Lærerik opplevelse

– Lærte du også noe nytt underveis i konkurransen?

– Ja, jeg lærte flere nye hoderegningsmetoder. Det var interessant. Også var det ganske lærerikt å observere de andre deltakerne under programmene, hvordan ulike personer, så dyktige på sitt, takler å være i en så uvant situasjon. Det påvirket tydelig prestasjonene hos flere, forteller Mio.

Selv klarte hoderegneren å styre unna det velkjente jernteppet.

– Etter at det gikk bra i de første programmene, så tenkte jeg at det uansett var artig å ha kommet så langt. Da sank presset på meg selv en del. Jeg slappet av og derfor var ikke nervene så merkbare i finalen heller.

Tilbake til hverdagen

Mio vokste opp på Nesodden, og bor nå i Oslo. Til daglig jobber han som daglig leder i Natur og Ungdom. Han synes det har vært artig med noen dager i rampelyset, men tror det meste allerede roer seg med mandagen.

– Det har vært veldig stas med all oppmerksomheten, men nå kan noen andre gjerne få overta rampelyset igjen, smiler han, og har ingen nye planer om rikskringkastede opptredener.

– Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har. Vi som jobber for miljøsaken jobber stadig i motbakke, så det er nok å gjøre, avslutter nesoddingen.

Artikkeltags