Mikkel B. Sandemose fikk Amandaprisen for filmen Gåten Ragnarok. Den prisvinnende Nesodd-regissøren har nå fått mer å henge fingrene i.

Nå er det klart at han og Maipo Film AS 16 500 000 kroner å lage kinofilmen om Askeladden.

Askeladden

– I Dovregubbens hall er en morsom, spennende og storslått historie og har alle de eventyr-momentene vi kjenner og liker godt. Filmen vil treffe både gamle og unge, jenter og gutter, og filmen har et stort potensiale på kino, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonssjef for produksjonsavdelingen.

Dovregubben

Spillefilmen er lagt til Norge på 1800-tallet og handler om den fattige bondesønnen Espen Askeladd (17), som begir seg ut på en farefull ferd for å redde rikets prinsesse fra Dovregubben, et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Manuset er ved Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger.

Tar vare på arven

Sandemose har i tillegg til Gåten Raganrok også laget filmen Fritt vilt 3. Mikkel B. Sandemose sin bestefar, filmskaperen Bjarne Sandemose, samarbeidet i sin tid med Ivo Caprino. Sammen stod de bak filmer som Reve-enka, Gutten som kappåt med trollet og Den sjuende far i huset. Produksjonsstart er satt til august i år, mens premieren er lagt til september 2016.

Tina & Betina

Manusforfatterne Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger står bak manuset. Kirkwood Brown har sin filmutdannelse fra Australia. Han har skrevet for flere TV-produksjoner og jobber nå som manusforfatter for NRKs humorprogram Underholdningsavdelingen. Han debuterte som forfatter i 2013 med boken Elgen Geir, og i 2014 lanserte han en bokserie med grøssere. Espen Enger har i flere år jobbet frilans med produksjon, regi, foto og klipp av musikkvideoer og reklame. I 2012 debuterte han som manusforfatter med filmen Tina & Betina – The Movie.

Trailer fra Gåten Ragnarok:

Produsent og produksjonsselskap Maipo Film er et av landets mestproduserende selskaper innen spillefilm, og blant deres seneste suksesser er Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Doktor Proktors prompepulver. I tillegg har de nettopp hatt premiere på Staying Alive av Charlotte Blom og er aktuelle med Anne Sewitskys film De nærmeste, som har premiere i mars.