Sentralt i bandet står nesoddingene Tonje Gjevjon og Edit Roth Gjevjon.

The Hungry Hearts stiller i Grand Prix sirkuset med en elektro-pop låt om romhunden Laika.

– Jeg har fulgt med på, og vært betatt av, Grand Prix siden jeg var ganske liten. Så man kan godt si at dette er drøm som går i oppfyllelse, forteller Tonje Gjevjon til Amta.

Sangen handler om Laika som levde et rikt og fint liv i Moskvas gater også ble brukt til en romferd i bane rundt jorda.

– I låta tar vi for oss hennes lengsel og sorg til det livet hun hadde levd før hun ble sendt ut i verdensrommet. Der ute, i atmosfæren er det ikke noe diskomusikk eller kjæreste. Det er ingenting der og det er essensen i teksten.

– Er dette det man kaller en typisk Grand Prix låt?

– Nei, jeg tror ikke det. Men den har helt klart litt Grand Prix i seg. Den ble jo valgt av de som plukker ut låter, så på en eller annen måte må den jo passe inn.

– Når fikk dere beskjed om at dere var valgt til å delta i den Norske finalen?

– Herregud, sukker Tonje, vi fikk vite det allerede i september! Det har vært så slitsomt å gå og bære på dette. Det var veldig deilig å få katta ut av sekken nå.

 

Vi nyter det å være med på et så stort prosjekt Grand Prix!

Tonje Gjevjon

Sammen med The Hungry Hearts stiller Jassartisten Lisa Dillan på vokal.

– Lisa Dillan hun har vi med for å fremme de sterke følelsene i låten. Hun har en veldig stor, varm og sterk stemme. Hun turnerer med Elvis Presley’ musikere nå og er født til å synge om følelser og kjærlighet.

– Når hennes stemme kom på plass, så ble låten slik vi hadde tenkt at den skulle være. Vi har samarbeidet med henne tidligere. Hun kan synge med tre stemmer, baklengs og hun kan lage alle slags lyder. I tillegg så har Lisa en deilig stemme som passer Laika perfekt. 

– For de som ikke kjenner dere. Hvem er det Hungry Hearts?

– The Hungry Heart er en performance gruppe bestående av billedkunstnere med mer, som jobber med musikkvideoer, koreografi, fotografier, tekster og scenografi. Alt dette syr vi sammen til en hel forestilling eller en performance konsert. Vi har opptrådd på Den Norske Operaen og andre større steder. Mest av alt har vi opptrådd i utlandet. Vi er ofte på filmfestivaler, der vi blir brukt som åpnings eller avslutningsshow.

– Vi skal til Berlin den 14. februar i forbindelse med at vi slipper et helt album som har fått navnet Dyke Forever. Men, vi kunne jo ikke slippe det før det ble kjent at vi skulle delta i Grand Prix! Vi har en del fans i utlandet, men noen enorm fanskare har vi ikke, ler Tonje, men den blir kanskje større nå. Vi er mange, inkludert i Lisa Dillan er vi åtte stykker, så vi håper jo at de som kjenner oss vil gi oss sine stemmer!

The Hungry Hearts har  mange bekjent i kunstfeltet, i skeive kretser og på Nesodden. – Også er vi ikke den første til å delta i Grand Prix fra Nesodden. Og det gikk jo bra med Alexander Rybakk sier Gjevjon med et lurt smil. – Vi håper jo på samme skjebne!

Tonje Gjevjon har selv skrevet, arrangert og produsert låten Laika.

Var det med Grand Prix i tankene du skrev låten?

– Nei, på ingen måte. Jeg har vært opptatt av skjebnen til Laika siden jeg var ganske liten.

– Hvordan ser timeplanen ut nå?

– Nå går det unna! Vi har satt av tid til å lage an animasjonsvideo til Laika og til den første singelen fra den kommende plata. Nå må vi bare smi mens jernet er varmt. Men dette er bare så gøy! En kjempeboost for oss at vi nå kan nå inn i folks hjem. Den sjansen må vi selvfølgelig benytte oss av, samtidig som vi nyter det å være med på et så stort prosjekt som det Grand Prix er.