Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i helgen 13.-15. januar

Artikkelen er over 4 år gammel

Dette skjer i Frogn/Drøbak og på Nesodden 13.-15. januar 2017:

Hellviktangen

Siste sjanse søndag 15 januar; «Til Hellviktangen med Prøysen» ,tresnitt laget av grafikerduoen Lasse Kolsrud og Gunhild Vegge i forbindelse med 100 års jubileet i 2014. Dette er bilder som passer like godt på barnerom, som på veggen i stuen.. Alle bildene er inspirert av visetekster, dikt og prosa av Alf Prøysen. Randi Elmenhorst med daglig virke på Nesoddparken viser frodige gulvur, hundebur, tegning, og smykker i kombinasjonen epoksy, gull og sølv, og mye annet rart og fint fra kunsthåndverkeren.

Utstillingen er åpen søndag fra 12 til 19. Velkommen.

To Gård

To Gårds Venner minner om at gården er åpen for servering søndag 15.1. kl. 11.00 – 15.30. Velkommen til alle turgåere! .

Blues på Reenskaug

Drøbak Blues Club inviterer til munnspillende festaften lørdag 14. januar. Konsertstart kl. 19. Dørene åpner kl. 18.

Les om lørdagens arrangement her: Lørdag blir det kamp på scenen på Reenskaug 

 

Galleri Vanntårnet sesongåpner med billedkunstneren Lise Steingrim fra Nesodden.

Lise Steingrims malerier har økt i popularitet de siste årene. Ikke bare selger hun mer, hun er også blitt svært ettertraktet som utstiller. Den hardt arbeidende kunstneren har fylt opp kalenderen med utstillinger i 2017. Men først på lista står altså Galleri Vanntårnet.

Steingrim er utdannet fra Einar Granum Kunstfagskole (2010) og Statens Kunstakademi i Oslo (2013). I hennes malerier er ofte tematikken natur og geometri.

Utstillingen strekker seg over tre helger og dem som besøker galleriet under åpningen lørdag vil også få med seg musikalske innslag ved Line Falkenberg og en kunstnersamtale mellom Steingrim og Vibeke Lunel fra styret i Nesodden kunstforening.

Søndag ettermiddag på Hellviktangen:

Gambiske Sankung Jobareth er godt kjent navn på Hellviktangen. Han har spilt der i forskjellige settinger gjennom flere år. Søndag skal han spille på ei harpe fra hjemlandet.

Koraen, som oftest har 21 strenger og er lagd av en kalebass med hud spent over, regnes som Gambias nasjonalinstrument og Jobareth kommer fra en familie som tradisjonelt er mestere på instrumentet.

Søndag lover han solo kora – lyse, lette, klimprende, akustiske toner som ifølge pressemeldingen skal «fylle deg med varme i vinterkulda» – helt gratis fra klokka tre søndag.

Skulle du være forhindret fra å komme denne søndagen kan du notere deg at Sankung Jobareth – som regnes som en av Gambias dyktigste musikere – vil holde tilsvarende konserter på Hellviktangen alle søndager i januar.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.