Legene på Nesodden skal lyse opp i landskapet

Signalrøde: Liv Bertheussen Tangløkken Hagen viser fram jakka som legevaktlegen heretter skal bruke på utrykning.Foto: Ole Jonny Johansen

Signalrøde: Liv Bertheussen Tangløkken Hagen viser fram jakka som legevaktlegen heretter skal bruke på utrykning.Foto: Ole Jonny Johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nå skal det ikke lenger være tvil om at det er legen på Nesodden som rykker ut til en ulykke, eller parkerer for å utføre et legebesøk privat.

– Alle legene på Nesodden har nå fått signalrøde legevaktsjakker. De har også fått parkeringskort slik at de ikke får bot for uvettig parkering, forteller kommuneoverlege Liv Bertheussen Tangløkken Hagen.

– Som tidligere legevaktlege på Nesodden har jeg sett behov for at befolkningen og pasientene skulle kunne kjenne igjen legevaktlegen da hun eller han kom på legebesøk eller utrykning, forteller Nesoddens nye kommuneoverlege.

Liv Bertheussen Tangløkken Hagen forteller at fastlegene på legevakt i Nesodden kommune kjører private biler og i sivile klær.

– I motsetning til Paramedic som har både egen uniformert bil og uniform, sier kommuneoverlegen, som legger til hygienefaktoren ved hver lege har sin egen jakke.

– Du har sørget for parkeringskort for legene også?

– Ja, når vi skal raskt av gårde en hendelse, er det ikke alltid enkelt å parkere etter «boka». Derfor har vi nå fått parkeringskort som kan legges i frontruta, sier kommunelegen.

Artikkeltags