MDG-Solum nekter å ha svelget legevakt-kameler

Håp: – Jeg er avventende til skadelegevakt, men håper faglig nivå vil være tilfredsstillende, sier Solum.Foto: Staale Reier Guttormsen

Håp: – Jeg er avventende til skadelegevakt, men håper faglig nivå vil være tilfredsstillende, sier Solum.Foto: Staale Reier Guttormsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ved åpningen av lokalmedisinsk senter i Ski, sprekker legevaktalliansen – eller?

DEL

Det er bare Arbeiderpartiet og Høyre som helhjertet har støttet etableringen av et lokalmedisinsk senter som skulle serve nesoddingene med døgnbemannet legevakt. Men hva med Miljøpartiet De Grønne, som jo nettopp inngikk i alliansen av de seks småpartiene som gikk til valg på å få legevakt på Nesodden, og som etter valget inngikk en flertallskonstellasjon med legevaktsmotstanderne?

– Har du svelget kameler?

– I dette spørsmålet trenger vi ikke å svelge flere kameler enn andre som ønsker lokal legevakt. Overfor Høyre og Ap er det rett og slett et spørsmål hvor vi er enige om at vi er uenige. Vi har ingen politiske avtaler knyttet til dette. Flertallet av kommunestyret, uten oss, gikk inn for legevakt i Ski. Så må både vi og resten av mindretallet forholde oss til at flertallet har gjort dette vedtaket. Kommunevalget ga ikke flertall for annen løsning i spørsmålet, sier Øyvind Solum.

– Synes du beklagelsen om manglende kommunal involvering er tilstrekkelig?

– Beklagelsen kom lovlig sent, og endrer ikke det faktum at man gjorde hva man ville uten å bry seg om kommunenes perspektiv. Betydningen for vårt lokalmiljø er underordnet for sentrale planleggere og beslutningstakere, hevder han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags