I sentrum for det store arrangementet er korpset Fremad Janitsjar.

– Søndag 23. april inviterer vi til en korpsbegivenhet på plassen mellom Tangenten og Nesoddtangen skole, sier Anne Rikke Antonsen. Hun sitter i arrangementskomiteen sammen med Trond Brenne fra Nesodden Kulturskole og Fremad-kollegaene Stein Ivar Rudfoss og Bente Haugland. Haugland er i tillegg rektor på Nesoddtangen barneskole som er involvert gjennom det såkalte Femteklassekorpset.

– I tre timers tid fra totida denne dagen blir det gratis konserter og drilloppvisning Hans Majestet Kongens Garde.

140 gardister

Arrangementskomiteen har litt å pusle med fram til happeningen. Varmmat skal serveres til de 140 gardistene – som før øvrig stiller gratis – og et storinnrykk av folk skal håndteres med alt det innebærer av toaletter og servering. Rundt åtte salgsboder for kaffe, pølser og brus skal forberedes og betjenes denne søndagsettermiddagen.

– Vi har hatt informasjonsmøte og bedt om ekstra hjelp. Vi vet at det kommer korps fra Oslo. Fremad, som sitter med hovedansvaret, har jo bare 28 medlemmer og det ventes mange tusen mennesker. Røde Kors er rekvirert og Kulturskolen skal bidra.

Alle kommunens skolekorps og Femteklassekorpset – som drives i regi av Korpsnett og hvor alle på skolens femtetrinn er med – på Nesoddtangen barneskole er invitert. Sammen med Fremad skal de komme marsjerende denne aprilsøndagen og fungere som oppvarming til Hans Majestet Kongens Garde.

Slik gikk det til

Frøet til det storslåtte militærkorpsbesøket ble sådd da Bente Hauglands og Stein Ivar Rudfoss' sønn spilte i Gardemusikken for et par år siden.

– Vi foreslå for Kulturisten å invitere Garden til Nesodden, sier Haugland.

Stafettpinnen ble plukket opp av Jutta Bachmann som sto på for å få dem til å komme. Så ble Fremad janitsjar, hvor Haugland og Rudfoss spiller, koplet inn.

– Det er veldig moro og spesielt at vi har klart det. Garden er veldig attraktive, og det er vanskelig å få dem på besøk. Det er ikke mange konserter på Østlandet på terminlista deres, sier korpsentusiast Bente Haugland. Da sønnen hennes spilte der fulgte hun og mannen musikerne over hele landet.

For øyeblikket spiller ingen nesoddinger i korpset, men nylig var fire fra Nesodden musikere i Garden.

Garden har besøkt Drøbak og Oscarsborg mange ganger, men Nesodden har de ikke gjestet på mange, mange år.

Nå er imidlertid innsatsen for å lokke dem ut endelig kronet med suksess og Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drilltropp skal endelig besøke Nesodden. Kommunens korpsentusiaster kan begynne å glede seg til 23. april.

Les også: En beveget Unni Karlsen ble «Årets nesodding»

Les også: Nå kommer Norges strammeste soldater til Drøbak!