Litt av hvert:

Smia Fredag kl.19.00 Konsert med Marian Aas Hansen og Gutta, dvs musikerne Eirik Berge og Eirik-André Rydningen.

Pateys choice spiller på Granholt fredag kl 21, Bent Patey, Joakim Nordin, Brynjulf Blix og Julian Patey.

Hellviktangen kulturhus, fredag Fransk aften med gourmetmat og Edith Piaf-sanger.

Lørdag kveld kl. 19 Palace of Pleasure med bluesbasert fusion i Hellviktangen kulturhus.

Forfattersamtale Lørdag kl. 12 i biblioteket på Tangenten. Forfatter er Ida Hegazi Høyer.

FREDAG:

I Smia kl. 19.00 Marian Aas Hansen og Gutta:

En kveld med Ski-jenta Marian Aas Hansen og gutta:  Denne kvelden er bare for oss som er sammen i sal og på scene. Det skal være en levende kveld med musikk vi ønsker å spille for dere. Eirik Berge og Eirik-André Rydningen, to fabelaktige musikere som har spilt med de fleste norske artister, også utenlandske, med en følsomhet for instrument og musikk som er en fryd og en gave! Marian Aas Hansen, godt etablert sanger og artist, kjent fra suksesser som “Showtime” og «Showgirls» på Chat Noir. Det blir ikke fullt så mye paljetter denne kvelden, men vi kan love dere uhøytidelig småprat, god stemning og lave skuldre.

LØRDAG:

Unge gitarister på Høstkonsertene

Lørdag kl. 12.00: Spiller du gitar, klassisk, pop eller rock, da bør du ta turen til Drøbak kirke lørdag. Til denne høstkonserten kommer to 16 år gamle stortalenter. Benjamin Gao og Ola Schei kommer lørdag formiddag helt fra Bergen for å holde konsert i Drøbak kirke. Begge startet karrieren som niåringer, er lidenskapelig opptatt av gitar og har vunnet en rekke priser for gitarspill. Begge har mål av seg til å bli internasjonalt anerkjent og er villige til å ofre mye for musikken. Her blir det gitarspill av høy klasse. Inngang er gratis.

SE OGSÅ:

På Hellviktangen kulturhus:

Lørdag fra kl. 19.00 Palace of Pleasure er snart aktuelle med ny musikk! På nyåret kommer Envy Yourself EP som 12" og digital utgivelse, med remikser av blant andre Center of the Universe. Det koster flesk å trykke vinyl, så inntektene fra denne konserten går til å stable et vakkert, fysisk produkt på beina.

 

Bandet består av: Stian Torstenson (gitar og keyboards) Sigmund Holtskog (vokal, keyboards, gitar) Justin Newall (bass) Jørund Skaug (keyboards)

SØNDAG:

Middag og tv-aksjon på Digerud

Ildsjelene for Digerud grendestue slår til igjen. Søndag fra 13-17 blir det hyggelig kafe med middag og innsamling til Unicef.

 

- Folk fra hele Nesodden og Frogn kommer til Digerud for å nyte hjemmelaget søndagsmiddag til sympatiske priser, og søndag har vi åpent igjen sier Morten Ernø. Det tilbys treretters middag med fiskesuppe, hjemmelagde kjøttkaker med kålstuing, og trollkrem med tyttebær til dessert. Damer i sin beste alder lager og serverer maten.

- Hva skulle vi gjort uten dem, spør Morten Ernø og Seppo Dyrseth, to av gutta som bruker mye tid på grendehuset som også leies ut til selskaper, utstillinger og kurs. Selv om kaféen tar vipps-betaling minner de om kontanter til innsamlingsbøssene som er på plass. De to ildsjelene har i mange år vært med på TV-innsamlingsaksjonene og håper på fulle bøsser i år også.

Coro Misto feirer 20 år

Søndag kveld kl. 18 og 20 inviterer Coro Misto til en heidundrende jubileumskonsert i to runder i Skoklefall kirke.

 

Koret på en urframføring i anledning tjueårsfeiringen: «Three texts by George Eliot», komponert av dirigenten Marilena Zlatanou, som også er damen bak korets tilblivelse. De  for tiden 18 mannlige og kvinnelige sangere har fått med seg et kammerorkester ledet av Igor Rybak, og dirigentens sønn, Stefan Zlatanos Ibsen, skal spille orgel.

På jubileumskonserten har de valgt et krevende program: Foruten Zlatanous eget verk, blir det musikk av komponister som Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, og Georg Friedrich Händel.

Stykket har ti flerstemmige satser basert på en gammeltestamentlig tekst om det godes seier over det onde.

– Dette er et av Händels viktigste kirkemusikalske verk selv om han bare var 22 år gammel da han skrev det, informerer korets Tormod Bjørnstad.

Stykket ble urframført for 310 år siden, i april 1707. Det er skrevet for femstemt kor, solister, strykere og orgel.

– Men ennå viktigere synes jeg det er at vår dirigent Marilena Zlatanou er blitt en komponist med internasjonal anerkjennelse.