Stikker hull på ballongene også på Nesoddtangen 17. mai

Miljøbevisst: 12-åringen Filip Lindberg Lund er elevrådsleder ved Nesoddtangen skole og tar ansvar for miljøet på 17. mai. Foto: Privat

Miljøbevisst: 12-åringen Filip Lindberg Lund er elevrådsleder ved Nesoddtangen skole og tar ansvar for miljøet på 17. mai. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Reaksjoner fra elevrådet ved Nesoddtangen skole resulterer i at årets 17.- maifeiring blir uten ballonger.

DEL

Tangen: – Vi får vifte med flagg i stedet for ballonger når vi feirer nasjonaldagen, sier Filip Lindberg Lund (12), som er elevrådsleder på Nesoddtangen skole.

Les mer: – Nå har vi skjønt hvor ille det er, sier Sanna og Josefine i Drøbak. De vil ha forbud mot heliumballonger

Resolutt reaksjon

Han og elevrådet reagerte lynraskt da diskusjonen om heliumballonger dukket opp i kommunene rundt om i landet. Fjerdeklasseforeldrene som arrangerer tog og moro på Nesoddtangen var ikke i tvil da spørsmålet ble tatt opp. Det ble full tilslutning til elevrådets krav:

 – Ballonger som fyker til værs havner i naturen og forsøpler skogen eller havet vårt. Det syntes jeg er dumt, slår Filip fast.

Gassballonger er et kjent innslag også på Tangen, men i år ønskes altså ballong-fri sone slik at et økende forsøplingsproblem forhåpentlig kan reduseres lokalt. Dessuten er verden i ferd med å gå tom for edelgassen helium.

– Jeg tror våre etterkommere vil spørre; «hva i all verden tenkte de på»? sier skolens leder av 17.-mai-komiteen, Eivor Eriksen, ettertenksomt.

Les mer: Vil ha forbud mot heliumballonger på 17. mai

Økende bevissthet

 – Barna våre er opptatt av dette. Vi voksne må være vårt ansvar bevisst, for å hindre at skadelig søppel spres i naturen, poengterer Eriksen.

Hun oppfordrer også kommunen til å sette en stopper, for dem som selger ballonger utenfor skolens område, ved å ikke tillate salg. 17.-mai-komiteen kommer også til å gå ut med en oppfordring om å ikke ta med heliumballonger inn på skolens område dersom disse selges andre steder:

– Skolens område og barnetogene er forbudt område for heliumballonger på 17. mai. Det er vårt budskap til alle barnefamilier som har lyst til at nasjonaldagen skal være en positiv dag – også for miljøet, mener Eivor Eriksen som likevel lover en knall nasjonaldagsfeiring på Tangen, på vegne av 100 foreldre som er i gang med forberedelsene.

Les mer: Bønner til himmels

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags