– Ja, i år er det viktigere enn noensinne å få til et bra marked, for vi skal sende mange speidere på landsleir til Bodø, bekrefter speiderleder Elisabeth Belsten med meteorologiske sommerfugler i magen.

Les mer: Fagerstrands speidere har loppemarked hele helgen

Kostbar landsleir

– Den første uken i juli samles nesten 9.000 speidere, som kommer helt fra Australia i sør og til Svalbard i nord, til en leir under midnattssolen, forteller Elisabeth og erklærer:

– Det kommer til å bli en uforglemmelig leir for store og små, men det at vi skal reise så langt er ikke helt problemfritt.

Fordi dette blir kostbart:

– Det koster mye å reise i tillegg til selve leirkontingenten, og for at alle skal ha mulighet til å bli med, har speidergruppen vår bestemt at vi skal betale reisen for alle. Når vi sender 43 speidere nordover, sier det seg selv at det blir mye penger, erkjenner Elisabeth.

Les mer: Årets happening for nesoddspeiderne er pinseleiren på Tjernsbråten

Adland er auksjonarius

– Dessuten er vi blitt mange flere speidere på Fagerstrand de siste par årene, så foreløpig har vi ikke engang telt til alle, medgir Belsten som likevel er løsningsorientert:

– Mottoet vårt er «Vi får det til», men et bra loppemarked med mange besøkende og bra vær, er vi avhengig av. Vi holder åpent åtte timer i helgen, og lørdag er varaordfører Erik Adland auksjonarius.

Les mer: For sjuende gang strålte folk om kapp med sola på Saga