– Jeg skal sitte i denne lille boksen, mens de andre dytter flyet utfor rampen. Da er det opp til 10 meter rett ned til vannet. Jeg håper vi klarer å fly litt, men vi får jo ikke testet det før konkurransen, sier nesoddingen Nicklas Engseth (23).

Sammen med tre andre, en til fra Nesodden og to fra Oslo (André Martinsen og Sebastian Johansson), deltar han i Red Bull Flugtag, en konkurranse hvor man skal lage et fly, og rett og slett prøve å fly så langt som mulig. Men mange styrter rett ned i havet...

– Siden det er en grense for hvor mye fly og sjåfør kan veien tilsammen, og jeg er lavest og veier minst, ble jeg sjåfør. Nå gruer jeg meg, sier Engseth og ler.

Arrangementet går av stabelen i Bjørvika 23. august, og 26 lag er plukket ut dette året.

– Arrangørene likte konseptet vårt, så vi ble plukket ut til konkurransen og til promo-delen. Vi er Team Jetlæg, og temaet er privatfly, sier Simen Sollie Andersen (21) fra Nesodden.

 

De blir dømt etter hvor langt de klarer å fly, kreativitet og show.

– Vi skal i hvert fall ordne et skikkelig show! sier Engseth.

Nå er de i full gang med flybyggingen i besteforeldrenes hangar på Blylaget. Hovedvingen er seks meter lang, og det hele må nok fraktes i to deler til Bjørvika. Ingen av gutta har hverken kunnskap om fly eller snekring, men de er håndtverkere, og har prøvd å lese seg opp.

– Men vi vet ikke om flyspennet er langt nok til å holde resten. Dette blir spennende! sier Sollie Andersen.

 

Hele prosjektet koster en del tusenlapper, og flyet skal tross alt dyttes ut i Oslofjorden, men om de vinner - vil det være en god investering.

Vinnerne får tur til et foreløpig ukjent sted, mens de som stikker av med andreplassen får tur til Østerriket, og tredjeplassen premieres med fallskjermhopp for hele laget.

– Vi kan også vinne et GoPro-kamera hver hvis vi får flest som trykker delta på Facebook-siden vår, sier Engseth.