Nesoddparken får 600.000 kroner av fylkeskommunen for å utvikle virksomheten

Nesoddparken: De næringsdrivende i parken får nå en mulighet til å få profesjonell veiledning i å utvikle sin virksomhet. Foto: Staale Reier Guttormsen

Nesoddparken: De næringsdrivende i parken får nå en mulighet til å få profesjonell veiledning i å utvikle sin virksomhet. Foto: Staale Reier Guttormsen

Torsdag ble avtalen undertegnet – som sikrer Nesoddparken 600.000 kroner – som blant annet skal nyttes til å skape et tettere samarbeid med andre aktører som driver med annet enn kreativ næring.

DEL

Nesoddhøgda: Det er en nasjonal kultur- og næringspolitisk målsetting å utvikle flere arbeidsplasser innen kreative og kompetente næringer som er solid økonomisk fundert. KulturBiz er et firma fra Grenland, som har utviklet et veilederprogram, støttet av Kulturrådet, hvor erfarne næringslivsledere bistår kulturbedrifter.

Akershus fylkeskommune har i denne forbindelse bevilget 600.000 til Nesoddparken A/S, som først i fylket, slik at det over to år kan utvikles møteplasser og nettverk for kompetanseutvikling.

Telemarksforskning karakteriserer firmaets virksomhet slik: «KulturBiz kan i stor grad beskrives som et målrettet og vellykket prosjekt med stor nytteverdi for mange av de deltakende bedrifter og mentorer.»

Siden starten i 2011 har mer enn 80 kulturbedrifter og cirka 50 mentorer (veiledere) innen design, billedkunst, kunsthåndverk, illustrasjon, galleri, sang, musikk, arrangør, management, teater, scene, foto samt spill nytt godt av programmet. Så gjenstår å se hva samarbeidsavtalen mellom KulturBiz og Nesoddparken fører til - og hva som oppnås av konkrete resultater ved bevilgningen og veiledningsprogrammet.

Les mer: Arkitekt-ektepar: – Nesodden har et enormt potensial for sentrumsutvikling

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags