Lise fra Tangen er håndplukket til elitefrisørshow i Paris

Lise Kollsund reiser til Paris for å vise norsk hår.

Lise Kollsund reiser til Paris for å vise norsk hår.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lise Kollsund var to år da moren Britt Kollsund startet Centrum frisør i 1959, som Nesoddens andre frisersalong. Søndag viser elitefrisøren norsk hårmote i Carousel de Louvre.

DEL

Prestisjeshow i ParisHun er en av 25 medlemmer av den internasjonale frisørorganisasjonen Haute Coiffure Francaises norske avdeling som holder show i Paris 10. september.

– I år er Norge invitert til å være gjesteland som får vise seg fram i et spektakulært show, forteller Lise Kollsund.

Den prestisjetunge organisasjonen har medlemmer i rundt femti land. Disse blir invitert til Paris to ganger i året for å bli oppdatert i fransk hårmote.

Les også: Ordfører og Amta-sjef deler «hjelmsveis» mot hodeskader

Over tretti modeller

– Over tretti medbrakte modeller og dansere skal være med på showet og det blir visning på digitale flater. Dette blir norgesreklame på sitt beste, med norsk kultur, mote og ikke minst frisørkunst.

Showet vil vare en drøy halvtime. I likhet med de andre i den norske delegasjonen har Lise Kollsund jobbet iherdig med å forberede prosjektet de siste to årene.

– Nå gleder vi oss til å fremme Norge for over 1.500 frisører fra hele verden, og vise hva vi har å by på når det gjelder norsk design og hårmote.

Les også:

Vask, legg og hockeysveis

For Lise Kollsund har hårmote vært sentralt hele livet. Hun husker 1960-tallets permanent, vask, legg og postisje, 1970-tallets pasje og puddelhår, 1980-tallets var høye, bleke og fargete hår og hockeysveisen og permanent, 1990-tallets farging og 2000-tallets extentions, multifarge – og permanent.

Tidlig søndag morgen starter frisørene og de andre sine forberedelser. Blant de gjestene i salen er en delegasjon fra den norske ambassaden i Paris

– Jeg håper dette showet være med på å rekruttere flere til faget vårt, sier Lise Kollsund

Les også:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags