Gå til sidens hovedinnhold

Nesoddtangen gård synes foreløpig reddet

Artikkelen er over 4 år gammel

Som ventet vedtok Nesodden formannskap at flere av de tidligere kuttpostene i rådmannens budsjettforslag for 2017 tas ut, og en av dem er altså lavterskeltilbudet på Nesoddtangen gård. Men leder i aksjonsgruppa for bevaring av Nesoddtangen Gård, Sigmund A. Espedal er på ingen måte beroliget.

- Formannskapets innstilling som ble vedtatt i dag, og som kommunestyret skal stemme over, innebærer dramatiske reduksjoner for Nesoddtangen Gård, sier Espedal i en umiddelbar kommentar.

Les mer: Dag Tjersland har konkrete planer for Signalen og Nesoddtangen gård

Bekymring for noen

Espedal belegger sin bekymring på følgende måte:

- Det foreslås ikke nedlegging, det er vi selvfølgelig glad for. Men det innebærer kutt på 500.000 kroner,  noe som tilsvarer cirka 26 prosent - eller over 1/4-del av budsjettet.

Men Espedals bekymring er langt bredere enn selve driften.

-  Rådmannen bes undersøke mulighet for andre lokaler. Det er altså snakk om dramatisk reduksjon som vil gå sterkt utover tilbudet, i tillegg til usikkerhet og manglende forutsigbarhet relatert til selve stedet - hvor vi skal være - dersom dette blir vedtatt.

- Dere mener at det er viktig å være på gården?

- Ja vi lurer sterkt på hva som egentlig er begrunnelsen for å utrede andre lokaler. Lokalitetene i dag har spilt en stor rolle for hvordan tilbudet er utformet, med mulighet for friluftsliv og nærhet til naturen. Det er mye god helse i god beliggenhet. Vi mener at dagens beliggenhet er optimal. Hva som ligger i begrepet "et likeverdig tilbud" som nevnes i forslaget fra flertallspartiene, er foreløpig ganske i det blå, sier Sigmund A. Espedal.

Han, har i likhet med alle andre som er involvert i lavterskeltilbudet for folk med psykiske utfordringer, tidligere poengtert behov for forutsigbarhet, og han gjør det igjen:

- Noe av det viktigste for folk som sliter psykisk, er forutsigbarhet og trygghet. Vi må dessverre fortsette å kjempe, i første omgang fram til budsjettet skal vedtas av kommunestyret 14. desember. Kuttene rammer fortsatt utsatte grupper på Nesodden! slår han fast.

Les mer: Holdt kunstaksjon på Nesoddtangen gård

Lettelse for andre

Før siste kommunestyremøte, hadde som kjent utdanningsforbundet, frivilligsentralen og Nesoddtangen gård trommet sammen til  politisk markering med fellesaksjonen "Skap- ikke raser - det gode livet". Hele 401 nesoddinger samlet seg for forsøksvis å påvirke politikerne i budsjettprosessen  - og nå ser det altså ut til at noen av dem lykkes i å reversere rådmannens omdiskuterte kuttforslag.

- Gradert foreldrebetaling til SFO er vi glad for, fordi det har vært en hjertesak for Rødt i mange år, sa Kjellaug Myhre før hun i likhet med flere av mindretallspolitikerne påpekte at for andre som ikke deltok i aksjonskanalen, ser det ikke så lyst ut:

- Det er totalt uakseptabelt og uhyre kritisk å kutte i midlene til SLT-koordinator.

Og SVs Christian Hintze Holm oppsummerte det slik:

- Det er fristende å si at de som ikke kan gå i fakkeltog kuttes.

Les mer: Mange mobiliserte mot Nesoddens budsjettkutt: Nå ser kampen ut til å føre fram

Kommentarer til denne saken