Fagerstrand: – Ja, det stemmer. I år et det Nesoddens nye Ap-ordfører Truls Wickholm som er auksjonarius, så det blir spennende, slår speiderleder Elisabeth Belsten likefram fast selv om hun jo egentlig tilhører konkurrenten Høyre, og tilføyer om målsettingen:

– Jeg håper vi runder 200.000 kroner i omsetning om vi står skikkelig på; og ikke alle drar på stranden i sommerværet.

Les mer: Årets happening for nesoddspeiderne er pinseleiren på Tjernsbråten

Ting og tang

Forsommerens tradisjonsrike begivenhet på Fagerstrand pågår førstkommende helg fra tidlig lørdag formiddag til søndag etter kirketid. Og Belsten er fornøyd med årets bidrag selv om kleshaugen er mindre:

– I år har vi fått utrolige mengder med møbler, mye mer enn før, men vi merker på klesmengden at mange bruker Facebook til å kvitte seg med klær. Vi har heller ikke eget finloppetelt i år, så muligheten for å gjøre noen veldig bra kupp hos ting & tang er veldig stor.

Elisabeth erkjenner at det som sedvanlig ligger mye arbeid bak:

– Vi har samlet inn i cirka to måneder nå, og vi er veldig glad for at folk sparer i månedsvis på loppene, for at de skal kunne gi dem til oss. Når vi har så mye forarbeid, er vi veldig takknemlig for at vi har foreldre som stiller opp. Hvis vi ikke hadde hatt loppis, hadde speiderne måttet betale for alt av turer og utstyr selv, og da hadde mange ikke hatt mulighet til å være med.

Les mer: Speider'n-lopper under hammer'n

Skal til Danmark

Og speidere er selvfølgelig aldri sur og skal ut på tur:

– Speiderne på Fagerstrand skal i år ha skikkelig kosegruppeleir i Danmark. Vi skal til Bonbonland, vi skal på fossiljakt i Faxe kalkbrudd, vi skal geocache, og vi skal sove med ulver, forteller Belsten om sommerens tur og oppsummerer forventningene:

– Det blir en lang helg med lite søvn og mange mil på skrittelleren, men det blir også årets mest sosiale og morsomme helg med mange nye venner og bekjentskaper for både speidere og speiderforeldre.

Se mer: Hvem som lot seg friste til løp og kjøp på loppis lørdag