Vellykket tokt for mange ungdommer: – Dette var et supert opplegg

TOK ANSVAR: Ungdommene gikk i tre vaktlag. Jobbet fire timer og hadde så åtte timer fri.

TOK ANSVAR: Ungdommene gikk i tre vaktlag. Jobbet fire timer og hadde så åtte timer fri. Foto:

Ship ohoi! Nesodden Rotary jubler etter en meget vellykket helg med en rekke ungdommer.

DEL

InnsendtSiri Sponberg forteller at det var et meget vellykket samarbeid i flere dager.

– I samarbeid med Nesodden Rotary deltok 29 flotte ungdommer fra Midtøsten, Afrika, Afghanistan og Norge på helgetokt med Christian Radich nylig. I solskinn la vi ut fra Oslo havn fredag ettermiddag og videre ut på seilas i Skagerak hvor det blåste friskt med anslått 2–3 meter bølgehøyde, 10–14 sekundmeter vind og fulle seil, forteller hun.

Mange oppgaver

Den utfordringen taklet ungdommene godt. Det ble gjort et imponerende arbeid på båten.

– Ungdommer klatret i riggen, satte seil, revet seil, braste seil, kveilet tau og surret tamper alt ettersom. Alle gikk rorvakt, utkikk og brannvakt. Å sove i hengekøyer oppunder dekk gikk som en lek.

Sponberg og Nesodden Rotary mener at helgens opplegg gir ungdommer viktig kunnskap om å være på sjøen og ikke minst viktigheten av å samarbeide godt i et lag.

– Christian Radich har et flott opplegg hvor man som medseiler får et godt innblikk i hvordan sjølivet er om bord. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tur. Man inngår i et av tre vaktlag og jobber 4 timer og har 8 timer fri. Opplæring gis av det faste mannskapet.   Dette var et supert opplegg som de fleste vokser på, mener Sponberg og fortsetter:

– En ypperlig anledning for innen trygge rammer å utfordre seg selv og å bli kjent med andre. Takk til et flott mannskap på skuta som gjorde denne turen både minneverdig og innholdsrik.

Ros til kommunen

Rotaryklubben på Nesodden takker også kommunen for all hjelp.

– Takk også til de supre ungdomsarbeiderne fra Nesodden kommune som ledet og støttet ungdommene gjennom hele dette strabasiøse toktet. Dette var gøy!

Artikkeltags