Frp ser på velgerne som bilister, MDG ser på dem som folk

Av
DEL

InnsendtHans Birger Nielsen sier Frp er bilistenes parti og insinuerer at jeg mener kona hans skal måtte benytte et håpløst kollektivtilbud for å komme seg til jobben. Der argumenterer han mot en stråmann.

MDG er alle nesoddingers parti. De fleste voksne er både bilister, til tider syklister, ofte buss- og fergepassasjerer, og enda oftere er vi gående. Ingen av oss er bare bilister, bare syklister eller bare busspassasjerer. Det er meningsløst å gjøre transportpolitikken til et spørsmål om bil versus kollektivt, for da møter vi oss selv i døra hele tida. Vi trenger bilen på Nesodden – men Nesodden blir ikke bedre med flere biler. Det er det jeg har sagt, og som Nielsen foreløpig ikke har svart tydelig på.

Vi i MDG ønsker en mest mulig konstruktiv politisk debatt og la meg derfor understreke hva jeg er enig med Nielsen i: Kona hans må få fortsette å ta elbilen – eller en hvilken som helst annen bil – til jobben når alternativene er så dårlige som han beskriver. MDG har alltid stått på barrikadene for å gi gulrøtter til elbiler i konkurransen med fossilbiler, og jeg er glad for at Frp er med på den politikken. Samtidig tar elbiler plass, de kræsjer og de lager støy. Derfor er vi glad for at kommunestyret – med Frps stemmer – i fjor høst støttet et klimabudsjett der det står at nullvekst i biltrafikken er nødvendig – uansett hvor elektrisk den etter hvert blir. Jeg trodde altså at vi var enige om det også, men Nielsens kritikk gjør meg usikker.

Eivind Hoff-Elimari

Tredjekandidat for Nesodden MDG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags