- Vi har hatt 5 utrolige fine dager på Steilene med supert vær, sier Hilde Forslund i Nesoddens Seilforening og forteller mer om seilforeningen og det som har skjedd i løpet av dagene.

- Vi har hatt 21 omtenksomme, sprelske og snille barn i alderen 6 til 12 år. Disse har vært fordelt på 5 trenere som alle har 10 år eller mer seilerfaring. Det har gått med mengder solkrem, flere handleposer frukt og titalls liter saft, sier hun.

Fem trenere

Det er Vår Osberg, Gorm Osberg, Vincent Vaske, Henning Ødeby Karlsen, Henrik Bucher som har ledet treningsøktene og nøkkelord underveis har vært dette:

  • Seiling av optimistjolle.
  • Dagstur til Håøya med bading, krabbefiske og skattejakt.
  • Bading i timesvis, lek på seilbrett, hopping fra brygger.

 

- Barna har fått tett oppfølging av veldig rutinerte trenere. For de eldste er detaljpirking i fokus, for de mindre erfarne har det vært å bli vant i båten, lære seg hvordan seile kryss, slør og lens og øve på kullseiling, påpeker Forslund og forteller at de også har vært nøye med sikkerheten.

- I forhold til utfordringer har det vært stort fokus på trygghet. Barna har konsekvent på seg redningsvest når de er på brygger, i båt og nær vann og også når de bader. Lek i vann er kun lov når trener er til stede. I tillegg har det vært flere smørerunder med solkrem hver dag, og deltagerne har hatt saft omtrent til enhver tid, som har vært spesielt viktig i godværet siden det er lite skygge tilgjengelig på øya, sier hun.

 

Fornøyde deltagere

Barna har også vært veldig fornøyde med samlingen.  Sigurd Stang Christiansen (9) sier dette.

- Jeg trodde det skulle være litt skummelt,  at man måtte seile hele tiden og kom til å dette i vannet hele tiden. Men man får lov til å gjøre veldig mye og det er gøy, og hvis man faller i vannet er det ikke så skummelt uansett, sier 9-åringen og fortsetter med høydepunktet i løpet av sommercampen.

- Det beste var kanskje at man kunne gjøre så mye forskjellig

Lukas Skurdal Kristiansen (8) trekker frem en del andre ting.

- Jeg hadde ikke forventet at man måtte rigge opp og ned båten hver dag man skal seile. Det var litt slitsomt, men det var verdt det fordi jeg har lært å seile, sier han.

Nye venner

Madelen Normann (8) og Lykke Klevås Rye (9) likte flere ting i løpet av campen.

- Det var gøy å fiske krabber der og så hadde vi skattejakt. Men også egentlig har jeg fått to helt nye venner, det var kanskje best av alt, sier Madelen.

- Hvem var de to da? kom det fra Lykke da.

- Eh, Lykke og Thea, svarte Madelen.

Da kunne Lykke si at hun var enig med sin nye venn.

- Åh, det gøyeste for meg var at jeg fikk to ny venner og.

- Hvem var det da?

Spurte Madelen

- Jeg er jo venn med Thea fra før. Den nye var Madelen.

Så lo begge og viste nok en gang at humøret var topp under samlingen.