Gå til sidens hovedinnhold

Små og store viste siste nytt på catwalken

Artikkelen er over 5 år gammel

Under trenddagen på Tangen nærsenter var det små og store lokale modeller som viste høstens moter. Stilen på det meste var tydelig hentet fra 70-tallet.

Høstsolen strålte utenfor, og inne var det siste motes høstfarger som lørdag lyste opp på Tangen nærsenter.  Her serverte små og store lokale modeller og konferansier og "God morgen, Norge"'s egen moteekspert Marianne Jemtegård show på catwalken.

Stor innsats på catwalken

Størst begeistring vekket helt klart de yngre som prøvde seg som modeller foran publikum på kjøpesenteret. Nora (4), Helene (5 1/2), Fabian (5) og Celina (5 1/2) synes det var stor stas å få vise frem klær og seg selv.

- Det var gøy! Gøy!, forsikerer kvartetten høyt i kor.

Tre av dem er helt ferske i faget, men var ikke nervøse før de skulle vise siste mote.

- Nei, det var bare gøy. Ikke skummelt, gjentar de.

Nora derimot, har vært på catwalken tidligere.

- Ja, jeg har gått før. For sportsbutikken, smiler hun og så tar hele gjengen en runde til og viser hvordan klesmodeller skal gjøre.

Høst i klesskapet

1970-tallets oransje, sennepsgult, brunt og grønt for seg selv og i ulike kombinasjoner, noe buksesleng og overromslige strikkeplagg røpet noe av det kleshøsten og de lokale butikkene har å by på.

- Hatt er også tilbake, og store kåper, forsikret Jemtegård og omtalte tidligere modell, og nå også klesdisigner, Anette Stais antrekk og tilbehør. Stai var nemlig også å se under moteshowet.

Jemtegård mener selv en aktivitet som trenddagen på Tangen er et stend hvor hun både håper å få og gi inspirasjon.

- Det går begge veier. Når jeg besøker ulike steder på denne måten får jeg alltid ny inspirasjon selv også, både fra folk og butikker, sier hun.

Moteprateren mener stor konkurranse fra netthandel og andre salgskanaler gjør at lokale butikker og kjøpesentre må sørge for meropplevelser.

- Ja, tanken bak aktiviteter som moteshowene i dag er å gi kundene noe mer, som ny inspirasjon og en annen opplevelse enn de får ved å handle et annet sted, smiler Jemtegård.

Og nådde nok det målet. Tilbakemeldingene fra publikum rundt catwalken var mange og positive.

- Hvor kan jeg få tak i den kåpa, ønsket en ivrig dame å vite, før hun forsvant for å sikre seg det nye favorittplagget.

Kommentarer til denne saken