Gå til sidens hovedinnhold

Trebarnsfar frykter ulykke i Kapellveien

Artikkelen er over 5 år gammel

Trebarnsfar Robert Caspersen frykter en ulykke, som følge av høy hastighet i Kapellveien.

– Når jeg kjører i Kapellveien selv, og holder fartsgrensen, så kjennes det som om man er til irritasjon for andre. Her er det mange som kjører fortere enn 50 km i timen, uttaler Robert Caspersen på Nesodden.

Han leverer barn i Heia barnehage og krysser ofte fotgjengerfeltet fra gang- og sykkelveien og over til barnehagen. Caspersen opplever stadig bilister som holder altfor høy fart.

I etterkant av tirsdagens trailervelt, som skjedde ved den nevnte overgangen i Kapellveien, ønsker han å fortelle om den skremmende trafikksituasjonen.

– Jeg kjenner ikke årsaken til den hendelsen, og det kan handle om noe helt annet enn fart, men det viser hvor fort noe kan skje. Her krysser så mange barn hver dag, også på små sparkesykler, på sykler og på akebrett, fortsetter trebarnsfaren.

Les mer: Slik stanser Elisabeth råkjørerene 

Ber om endring

På den aktuelle veistrekningen, mellom rundkjøringene på Flaskebekk og Skoklefall, er det i dag 50-sone, helt frem til 40-sonen rett før Skoklefall-krysset.

– 40-sonen starter etter fotgjengerovergangen. Farten burde senkes på den andre siden, før stedet der barn og voksne krysser og et godt stykke før også. Eventuelt burde det komme noen fartshumper eller skilt som varsler at mange barn krysser her, mener Caspersen.

Selv har han flere ganger opplevd at bilister kommer så fort at de ikke får med seg at noen står ved fotgjengerfeltet og skal krysse veien.

– Her kan bilene komme så fort at man uansett må vente med å krysse, for å være sikker på at de faktisk ser deg og barna, og stopper.

– En politisak

Marita Birkeland, leder av trafikkseksjonen i Statens Vegvesen, avdeling Akershus, sier det dessverre er sånn at en fartsgrense på 50 km i timen ikke hindrer folk i å kjøre langt fortere.

– Fartsgrensen kan vi ikke håndheve, det er en politisak. Det vi kan gjøre er sikkerhetstiltak, men 40 km-sone og fartshumper benyttes sjelden og kun der det er betydelig krysningsbehov og barn krysser alene, som ved barneskoler. Nettopp for at bilistene skal respektere dette, forklarer hun.

Kommentarer til denne saken