Den teknologibaserte turneringen First LEGO League samlet i helgen nærmere 800 barn og lagledere. Deltakerne konkurrerte i kategoriene samarbeid, markedsføring, forskning og teknologi. Høydepunktet er robotkonkurransen, hvor lagene kjører selvbygde roboter som de har programmert til å gjennomføre konkrete oppgaver på de spesialbygde banene.

Fra Nesoddtangen skole stilte laget "Technofreaks". Laget består av 11 jenter og 12 gutter i alderen 12-13 år, og er faktisk hele klasse 7d ved Nesoddtangen skole. Alle medlemmene har en rolle på laget og har jobbet langt utover skoletiden for å komme til den skandinaviske finalen.

Tredje gang

Technofreaks har deltatt tre ganger tidligere i FIRST LEGO League, og synes gruppearbeid er noe av det morsomste med turneringen.

Årets tema handlet om samspillet mellom dyr og mennesker. Løsningen skulle blant annet gi svar på hvordan vi kan forbedre hverandres hverdag gjennom teknologi.

Nominert til pris

Over 900 lag fra ulike skandinaviske byer har siden midten av september lagt ned utallige timer med arbeid for å kunne representere sine regioner i den skandinaviske finalen. Etter de regionale finalene stod kun 47 lag igjen, klare for å innta Bodø.

I finalen kom de på 31.-plass, med 72 poeng. Vinneren The LEGO Reefs fikk til sammenlikning 256 poeng, og får delta på den globale finalen som avholdes i St. Louis i USA neste år.

First LEGO League

  • En kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10 til 16 år, arrangert siden 2000.
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.
  • Hensikten med arrangementet er å øke interessen blant unge mennesker for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Årets tema heter «Animal Allies» og handler om samspillet mellom dyr og mennesker, og hvordan vi kan forbedre hverandres hverdag.
  • Antall deltakere på verdensbasis er anslått til over 255.000 barn og unge.
  • Den globale finalen avholdes i St. Louis i USA neste år.