Har du spørsmål om skattemeldingen? Her er det hjelp å få

NETTMØTE: Skatteetaten svarer på dine spørsmål om skattemeldingen (selvangivelsen).

NETTMØTE: Skatteetaten svarer på dine spørsmål om skattemeldingen (selvangivelsen).

Du kan sende inn dine spørsmål om Skattemeldingen allerede nå. Tirsdag 23.april klokken 9 svarer seniorrådgiver Roar Lyby fra Skatteetaten deg i et nettmøte her i Amta.

DEL

Skattemeldingen innholder en foreløpig skatteberegning. Det endelige skatteoppgjøret er tidligst klart i juni, da får de fleste skatteoppgjøret sitt. Deretter blir det løpende skatteoppgjør frem til slutten av oktober. Det er viktig å sjekke skattemeldingen og kontrollere at opplysningene stemmer. Du skal endre skattemeldingen hvis det er feil i opplysningene som er forhåndsutfylt og fylle inn opplysninger som mangler, for eksempel opplysninger om inntekt eller formue i utlandet, eller inntekt fra utleie av eiendom. 

Fristen for å endre og levere skattemeldingen for privatpersoner er 30. april. Hvis du ikke har noen endringer, trenger du ikke å levere. 

For næringsdrivende er fristen for å levere skattemelding 31. mai.

Nytt i år

De viktigste endringene i skattemeldingen for formues- og inntektsskatt for lønnstakere og pensjonister er:

Korttidsutleie

I 2018 trådte nye skatteregler for korttidsutleie av bolig i kraft. Det er en ny post i skattemeldingen for rapportering av dette, post 2.8.6 Skattepliktig inntekt ved korttidsutleie av egen bolig

Leier du ut din egen bolig mindre enn 30 dager, vil inntekten være skattepliktig etter en sjablongmetode. (Sjablongmetoden innebærer at utleieinntekter inntil 10 000 kroner årlig er skattefri, og av det overskytende beløpet regnes 85 prosent som skattepliktig inntekt). Les mer om korttidsutle av bolig.

Merkostnader for kost ved arbeidsopphold utenfor hjemmet

Nye felt i post 3.2.7. Det er laget et nytt felt "Kostnader dekket av arbeidsgiver" for redusering av fradragsbeløpet etter sats når arbeidsgiveren har dekket deler av kostnadene.

Feltet for sats har fått nye valg for privat overnatting (kun tjenestereise), bolig med kokemuligheter (kun tjenestereise) og langtransportsjåfør.

Posten har fått nytt spørsmål om starttidspunkt for pendlerfradrag.

Her finner du hele oversikten over hva som er nytt i år

Hvis du er usikker på hvordan noe skal føres i skattemeldingen, kan du finne nyttig informasjon her, eller ta kontakt med Skatteetaten på chat, facebook/skattenmin eller 800 80 000 for å få hjelp til å gjøre det riktig.

Laster nettmøte...
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags