Det var rekordstor påmelding, med til sammen over 10.000 påmeldt blogger da Vixen Blog Awards gikk av stabelen i Oslo i forrige uke. Til sammen ble det delt ut priser i 13 kategorier, deriblant fotoblogger, herreblogger, rosablogger og internasjonale blogger, kjendisblogger, moteblogger, skjønnhetsblogger og kategorien «Beste dagens outfit».

Til topps i «årets nykommer» gikk Marie Ullevoldsæter fra Drøbak.

Tar mye tid

- Å vinne en slik pris betyr utrolig mye for meg. Blogging tar mye tid, så det er koselig med anerkjennelse. I tillegg er det fint å vite at jeg kan inspirere jenter i alle aldre til å kle på seg, sier Marie som har tråkket sine barnesko på Drøbak og Dyrløkkeåsen skole. I dag har hun adresse i Oslo, er forlovet og bonusmamma til en gutt på tretten.

I mammas fotspor

Interessen for klær fikk Marie inn med morsmelken.

- Helt fra jeg var liten jente har jeg vært med mamma på motemessa, og min første jobb besto av å renskrive kundeordrer for henne. Hun er mitt store forbilde sier Marie om moren Hilde Ullevoldsæter som fortsatt er hennes store forbilde.

Påvirker unge jenter

Marie mener selv hun er bevisst på makten og påvirkningen hun har som blogger.

- Jeg føler jeg har et sunt forhold til klær. Jeg investerer i sko og vesker, når det gjelder klær er jeg mest glad i gjenbruk, vintage og kupp fra kjedebutikker som Cubus, Zara og H&M.

På Instagram prøver hun å dele mer ustrigla bilder som skoleboller, tannpussbilder og kokosbilder. For det er virkelig mest hverdager, smiler bloggeren.

Et lite utsnitt

Bloggen «Out and about» er ellers temmelig fri for blotting av eget privatliv.

- Jeg understreker at den bare er et vindu hvor jeg velger et lite utsnitt av hverdagen. Det betyr ikke at man nødvendig har et glamorøst liv eller alltid har det «perfekt». Vi har alle hverdager, omgangssyke og dårlige dager, men tenker at det ikke er så interessant å lese om på en blogg. Det betyr ikke at slike dager ikke finnes, sier 25-åringen som har blogget i halvannet år.

Et friskt pust

Selve utvelgelsen foregikk ved at bloggen først ble nominert av leserne, så valgte en jury ut semifinalister før leserne stemte fram ti finalister. Til slutt valgte juryen én vinner av de siste fem finalistene. I juryens begrunnelse heter det blant annet at «Marie kom som et friskt pust til bloggverden. Hennes unike stil er utrolig inspirerende og vi har stor tro på denne kommende it-jenten.»

Bloggeventyret startet da en venninne som er redaktør i motebladet Stylemag spurte om Marie ville blogge for bladet.

- Det har jeg til nå aldri angret på. Jeg er utrolig takknemlig for muligheten blogging har gitt meg og blogger fremdeles for Stylemag.no. I tillegg er jeg frilanser for bladet på print.

Stas å være stylist

At bloggingen i begynnelsen kunne være litt uvant for mamma og pappa hjemme i Drøbak, har hun full forståelse for.

- Jeg tror de har blitt vant til det nå, ler Marie Ullevoldsæter som også fikk en uventet, men hyggelig henvendelse da hun begynte å blogge.

- Pia Tjelta kontaktet meg fordi hun hadde lest bloggen og likte stilen min. Dermed ble jeg stylisten hennes. Det er jo superstas, smiler Marie, som til daglig jobber for Tom Wood Jewellery i hovedstaden. Bloggen er et prosjekt hun setter av en time til hver kveld.

- Noen drømmer for framtiden?

- I framtiden jobber jeg fortsatt i Tom Wood, det er drømmejobben, jeg har giftet meg med Christian og har god helse!