Falske brann-

inspektører på ferde

Politi og brannvesen går ut og advarer mot at det skal være falske branninspektører i Indre Østfold.

– Tirsdag fikk vi et tips om at en svensktalende person som skal ha oppsøkt en privatadresse, utgitt seg for å være branninspektør, sier stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme.

– Kort fortalt bør ikke publikum stole på disse personene. For det første vil ekte branninspektører varsle besøket på forhånd, de vil legitimere seg og de vil være uniformert. Trolig er dette personer som ønsker å snike seg til tilgang til den aktuelle boligen, sier stasjonssjefen.

Fant omkommet mann i Solbergfoss

ASKIM: Fredag 10. januar satte politiet i gang et søk etter en savnet person ved Solbergfoss i Askim. Mannen det ble søkt etter er nå funnet druknet. Det opplyser Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon.

– Han ble funnet i elven ved hjelp av dykkere og miniubåt. Dødsfallet skyldes en personlig tragedie.

Nå har sykehuset

fått kengurumottak

FREDRIKSTAD: Sykehuset Østfold har fått et kengurumottak ved fødeavdelingen, som gjør at et prematurt barn får ligge hos mor rett etter fødsel.

– Det var en flott opplevelse for både foreldre og sykepleiere, sier Nina Labori, seksjonsleder for nyfødtintensiven.

Det skriver Sykehuset Østfold på sin hjemmeside. Et kengurumottak er et mottak der et prematurt barn født mellom 32+0 og 34+6 uker blir lagt på mors bryst med en gang det er født, ikke rett i kuvøse, som er den tradisjonelle måten. Men studier viser at nærkontakt med mor er det beste for barnet i timene etter fødsel. Dette gjøres ved at mor og barn ligger hud mot hud. – Det er ofte en psykisk påkjenning for en mor om barnet blir sendt rett på nyfødtintensiven etter fødsel, sier Nina Labori.