Ved 17.30-tiden stoppet politiet flere biler i Hobøl, og avdekket et parti med smuglervarer.

– Dette var en aksjon i godt samarbeid med tollvesenet, og vi har nå beslaglagt et stort parti med øl, sigaretter og noe brennevin, sier stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon Trond Widme.

Gamle kjente

Fem polske menn, i alderen 30 til 40 år, ble pågrepet og sitter nå i arresten. En lastebil og noen andre kjøretøy er også beslaglagt.

– Vi har startet med å telle over smuglervarene nå for å konstatere den nøyaktige mengden, sier Widme.

Noen av de pågrepne mennene er kjent for politiet fra tidligere, og det vil bli vurdert varetekt i løpet av dagen. Saken etterforskes ved Indre Østfold politistasjon.

Sitter over natta

– Det blir avklart i løpet av torsdagen om vi varetektsfengsler, og innen fredag vil vi vite den nøyaktige mengden smuglervarer, fortsetter Widme.

Politiet er på dette stadiet i etterforskningen tilbakeholdne med ytterligere detaljer om saken.

4.000 liter

Også på ved Svinesund ble det stoppet mye alkohol nylig. På søndag fant Tollvesenet 4.000 liter alkohol i et vogntog som var på vei over grensen.

– Vogntoget sto på rød sone på plassen ved tollstasjonen, for tollbehandling av lasten, da det ble plukket ut for en stikkprøvekontroll, forklarer tolloverinspektør Cathrine Bærem i Tollregion Øst til NRK Østfold.

Bak vaskemiddel og hygieneartikler i lasten fant Tollvesenets folk 261 liter brennevin, 550 liter vin og 3.152 liter øl ved hjelp av bilder fra en mobil skanner.

To lokale tatt

Vogntogsjåføren ble pågrepet og politiet har også pågrepet to østfoldinger som er mistenkt for å være mottakere av lasten.

– Vogntogsjåføren framstilles for fengsling nå i ettermiddag. Det ble funnet et lager av alkohol hos de to pågrepne østfoldingene.

– Jeg ønsker ikke å si noe om hvor i Østfold de to hører hjemme av hensyn til etterforskningen, men det er ikke snakk om haldensere, sier kriminalsjef i Halden Tore Køwengreen til ha-halden.no.