SPYDEBERG: Hva kan være med på å sette Spydeberg på kartet? 87 spydeberginger var møtt fram på Fjellheim mandag kveld for å lytte til hvordan Spydeberg over tid skal være en av landets 25 beste bo- og næringskommuner.

Jan Gander er leder i Småbyens interimsstyre. Han slo umiddelbart fast at småbyen Spydeberg har alle muligheter for å vokse raskt.

Skal gå forbi Mysen

– Mysen har i dag cirka 6.000 innbyggere, mens Spydeberg/Knapstad har rundt 5.000. Spydeberg og Knapstad har raskere vekst enn Mysen og vil om ikke lenge gå forbi i størrelse, fastslo Gander.

– Vi ønsker at Spydeberg skal være en livlig småby. Da kan ikke Spydeberg bare være et sted hvor man sover, men hvor man jobber, handler og hygger seg helt andre steder, sa han.

Småbyen får nå et team som består av aktivitetsleder, en administrativ ledelse/næringsutvikling og et sekretariat. Ifølge Gander er målsettingen å lage en omdømmeundersøkelse for Spydeberg, hvor ett av temaene blir: «Hva er unikt for Spydeberg?».

Ifølge Gander er det all grunn for Spydeberg til å imøtese Holt næringspark i Hobøl med stor interesse.

– Nærmeste tettsted til næringsparken blir Spydeberg, tre kilometer unna. Det kan bli mye levering av varer og tjenester til parken. Her må vi være våkne og følge med. Holt blir Indre Østfolds svar på Vestby, hevdet han.

Spleiselag

350.000 kroner vil det koste å drifte Småbyen. Spleiselaget deles med 150.000 kroner på Spydeberg kommune, 150.000 på næringsdrivende og 50.000 på Spydeberg Sparebank.

Men før møtet kom til penger og harde fakta, var det duket for ren og skjær galgenhumor, servert av «oppmuntringsminister» Tom Åge Myhren fra fristaten Lucky Næroset i Ringsaker kommune.

– Det vanskeligste med å legge planer, er å huske hvor du har lagt dem hen, konstaterte Myhren.

Uten selv å trekke på smilebåndet så mye som en millimeter, fikk han publikum til å gapskratte.

– Hos oss jobber vi ikke med taushetsplikt, men med raushetsplikt, fastslo han på kav hedmarksdialekt.