På sine nettsider opplyser forbundet fredag at det på det sterkeste anbefaler at spillere og støtteapparat i norsk toppfotball umiddelbart «går i karantene som ligner fritidskarantene».

Det betyr at skole og jobb er tillatt, og at man kan hente og levere barn på skole og i barnehage. Utover det skal spillerne oppholde seg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted.

De «kan kun oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis de kan unngå nærkontakt med andre som de ikke bor sammen med».

Ikke kjøre kollektivt

NFFs beslutning er fattet i samråd med interessegrupperinger og medisinsk råd. Innstrammingene gjelder i første omgang fram til 22. november.

– Klubbene og spillerne har vært flinke til å følge smittevernreglene underveis, og vi føler at vi fortsatt har kontroll, men vi tar ingen sjanser nå. Med disse tiltakene får vi enda bedre kontroll, sier leder Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling.

Spillere og støtteapparat i toppfotballen kan som hovedregel ikke bruke offentlig transport. Dersom det ikke finnes andre alternativer, kan en gjøre nødvendige ærender i butikk eller apotek. Da skal man bruke munnbind og holde god avstand til andre.

Norsk toppfotball omfatter Eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon for menn samt Toppserien og 1. divisjon kvinner.

Flere smittetilfeller

Det har vært flere smittetilfeller i toppfotballen denne sesongen. Viking-troppen har vært i karantene, og også i Jerv og Grorud har det vært påvist smitte.

Smittetilfellet i Grorud førte også til at Stjørdals-Blinks tropp er satt i karantene. Fire kamper måtte utsettes.

Fisketjønn var nylig tydelig på at nye smittetilfeller kan føre til at sesongen må fullføres i 2021.

– Vi tåler ikke mange flere utsettelser, sa NFF-toppen.

(©NTB)