FROGN: Drøbak Rideklubb fikk gull i lag NM i sprangridning på søndagens NM finale, som ble avgjort på Fredriksborg Hestesportssenter i Fredrikstad. Drøbak Rideklubb stakk av med seieren etter overbevisende ridning i finalen.

Etter fantastiske stevnedager i regi av Borge Rideklubb under NM lag og finalene i Norgesserien presentert av Kingsrød, satte laget fra Drøbak Rideklubb punktum finale med NM-gull, mens lagrytterne fra Drammen og Omegn Rideklubb og Sandefjord og Larvik Rytterklubb tok seg av sølv og bronse.

Åtte lag kom til søndagens finale og etter to spennende omganger, ble det kvartetten fra Drøbak med Mathea Omberg Christiansen (bor i Fredrikstad), Kristine Seierstad, Vetle Solenes og Ada Alette Braaten Johnsen som stakk av med gullet foran Drammen og Omegn Rideklubb og Larvik og Sandefjord Rytterklubb.

– Når man ser et sånt anlegg og får følge et slikt arrangement fra sidelinjen, så blir man virkelig så positiv og glad på norsk ryttersports vegne, uttaler Ellen Dehn Arvesen til Hestesport.no.

Stor spenning

Seieren kom ikke uten dramatikk da Drøbaks Kristine Seierstad gikk i bakken sammen med hesten i andre omgang. Da hadde Ada Alette Braaten Johnsen et riv å gå på, som siste rytter i den siste omgangen. Rivet kom, men det holdt og dermed kunne Drøbak klatre øverst på pallen i mesterskapet.

Kampen om sølv og bronse sto mellom Sylling Rideklubb, Drammen og Omegn Rideklubb og Larvik og Sandefjord Rytterklubb. Etter en spennende omhopping ble det Sylling som ble uten medaljer, mens sølvet gikk til Drammen og Omegn Rideklubb med Larvik og Sandefjord på bronseplassen.

Da lagleder Tom Vidar Leren Gjeldnes sendte ankerekvipasjen ut, økte selvsagt spenningen på sidelinjen flere hakk. Etter at ankerekvipasjen hadde forsert Odd-Ivar Pedersens mesterskapsbane med ti hindre og 13 sprang for andre og siste gang, var seieren i boks.

SAMMENLAGT LISTER

– Dette var veldig, veldig gøy og vel fortjent, strålte Tom Vidar Leren Gjeldnes etter at laggullet var sikret. – Rytterne red bra, alle sammen, og selv om det så litt dramatisk ut underveis i medaljekampen etter et fall i banen for oss, så gikk alt heldigvis fint og vår vei.

Norgesserien

Samtidig med NM ble det også ridd finaler i Norgesserien. I søndagens finale i 1. divisjon gikk seieren til Bergen Rideklubb med Josephine Marie Heldal Haukeland, Eva Kristine Breistein, Hanna Irgan Huse og Amalie Marie Litland på laget.

Det ble andreplass til Arendal og Grimstad Rideklubb, mens tredjeplassen gikk til Drøbak Rideklubb.

Drøbak Rideklubb er altså nå regjerende norgesmestere i lag og videre i ett helt år, og skal – hvis tradisjonen holder stikk – dermed stå som vertskap for NM lag sprang og finalene i Norgesserien 2023.